Đerlek u Nišu

Ministar za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek boravio je u Nišu gde je, sa gradonačelnicom Draganom Sotirovski, razgovarao o mogućnostima tog grada da radi na prevazilaženju razlika između ruralne i urbane sredine i razvoju gradskih opština koje imaju i seoska područja.

Kako bi se pomoglo opštinama, budući da se Niš kao grad dinamično razvija i predstavlja jedan od najvažnijih regionalnih centara u Srbiji, intencija je i da gradske opštine prate tu dinamiku razvoja, rekao je Đerlek i dodao kako mu je želja da ljudi ostanu na svom ognjištu i da na istom mestu formiraju porodice, rade.

Dodao je je ministarstvo spremno da pomogne razvoju opština koje imaju seoska područja i da je zadovoljan time što je čuo da Niš već ima nekoliko projekata čiju bi realizaciju ministarstvo moglo da podrži.

Sotirovski je govorila o tome kako grad Niš, kroz rešavanje komunalnih problema, izgradnju škola i vrtića, obnovu domova kultura i seoskih ambulanti, pomaže da život na selu bude lakši.

Dodala je da ravnomerni razvoj sela koji prati razvoj grada ima za cilj bolji život građana. Time se ublažava i demografska slika, sprečava iseljavanja mladih kojima Grad pomaže da razviju sopstveni biznis i ostanu na kućnom ognjištu, rekal ej Sotirovski. (kraj) DN/SA

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare