DJB: Ne kradite deci obrazovanje

LESKOVAC

Okružni odbor pokreta «Dosta je bilo» smatra da je obrazovanje doseglo najniže grane od 2003. godine, zbog učestalih krađa na završnim testovima, preko sumnjivog sticanja zvanja na univerzitetskom nivou do obećanja obnova zgrada svih škola, saopšteno je danas.

“Nesumnjivo je da se u jeku polaganja testova za malu maturu, učenici i njihovi roditelji osećaju izigrano nakon odlaganja testiranja iz matematike. Ne samo da je u ovom procesu pao obrazovni sistem, već ministar mora da snosi odgovornost za propust i sumnju u čitav obrazovni proces. Ovo je dokaz da su prosveti neophodne reforme koje neće biti kozmetičke prirode, već zasnovane na znanju, primeni, vaspitanju, proceni i istraživanju.
Pokret DJB poziva nadležne ŠU da raspišu javne konkurse za stručne kadrove, jer ne smeju biti prioritet članovi vladajućih stranaka prilikom zapošljavanja, već to mora biti znanje, program, iskustvo i vizija obrazovanja u 21.veku. Ne mogu se tražiti kadrovi u strankama, osim ako ne očekuju propuste sa džakovima, pocepanim kesama sa ukradenim testovima, a onda i nestručnih građevinskih inženjera, lekara i ekonomista. Kao epilog toga dobićemo obrušavanje potpornih zidova, ulegnuća, a onda i propusta lekara kod lečenja pacijenata, tako da nas ne treba čuditi loša demografija i ekonomska situacija.
Kao primer u Leskovcu, OŠ «Josif Kostić» sa tradicijom rada od 165 godina se rekonstruiše više od 2 godine, sa stalnim odlaganjem zbog naprsle ploče, uvođenja sistema za dojavu požara, hidratantske mreže i mnogo drugih dodataka za izvlačenje para iz našeg budžeta. Najveći problem je što učenici već 2 godine nemaju stalni objekat gde uče, od Škole za tekstil do bivšeg Centra za ekonomiku i domaćinstvo.
Pokret DJB pita odgovorne u upravi Grada:

  • Kada će se završiti obnova OŠ «Josif Kostić» i ko će biti odgovoran ako roditelji ispišu decu iz ove ustanove?
  • Da li je tačno da je u obnovu uloženo više od 100 miliona dinara i koliko još treba da se opere novca? Ko je vršio procenu i hoće li biti smenjen?
  • Kada će grad uložiti sredstva u obnovu OŠ «Vasa Pelagić» ili ona nije važna?
    Dosta je bilo je pokret koji na prvom mestu stavlja primenjivo znanje, stručnost i odgovornost, jer svi građani očekuju da uprava Grada bude primer pozitivnih vrednosti, što trenutno nije. Mi smo stalno uz građane i podržavamo ih u nameri da od Leskovca naprave grad u kome se rado živi, a ne da se diplome kupuju i uništava obrazovanje. Nije svako zvanje odlika znanja, već je znanje karta za samostalan i kritički odnos prema nakaradnom društvu koje je u Leskovcu na sceni. Dosta je bilo!” navodi se u saopštenju ovog pokreta koje u celini prenosimo.
Prati
Obavesti me o
guest

2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Снежана
Снежана
4 godine pre

Teško nama sa naprednima! Direktor u Josifa je predsednik udruženja direktora grada, mora da je mnogo sposoban za sebe. Eto i direktor za javna ulaganja Blagojević iz Beograd kaže da je kriv grad Leskovac, uprava i direkcija… pa šta se čeka – ratluk?
Smena, opoziv, direktor škole, direktor direkcije za izgradnju, gradonačelnik!

negativna selekcija
negativna selekcija
4 godine pre
Odgovori  Снежана

Pavod koga bi Vucic bio sposobniji? Ko bi njemu klimao glavom? Takve neboljne drzi sebe radi. Na stetu gradjana. Isto rade gradonacelnici. Drze neke sto su cista desetka. Kad bi se zezali, jer ni za sta nisu odgovorni.