Đaci Osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Belotincu zahvaljujući podršci EU počinju drugo polugodište u renoviranoj školi

DOLJEVAC

Đaci Osnovne škole „Vuk Karadžić“ u doljevačkom naselju Belotinac počeli su drugo polugodište u kompletno renoviranoj školi zahvaljujući podršci Evropske unije (EU) preko  programa EU PRO Plus koji se sprovodi u saradnji sa Ministarstvom za evropske integracije.

Oko 200 osnovaca iz naselja Belotinac i Čapljinac u opštini Doljevac, uključujući i naselje Batušinca u opštini Merošina kao i đake iz Međurova u niškoj opštini Palilula, danas imaju znatno unapređene uslove za obrazovanje jer je u školi zamenjen krovni pokrivač i fasada, kao i unutrašnja i spoljašna stolarija čime je unapređena energetska efikasnost ovog objekta. U školi su takođe zamenjene električne instalacije i podovi, a  rekonstruisana je vodovodna i kanalizaciona mreža.

„Veliki je dan za sve stanovnike Belotinca i Doljevca jer smo uspešno realizovali još jedan projekat a najvažnije, deca i zaposleni sada imaju odlične uslove za učenje i rad. Škola je obezbedila i novi nameštaj, tako da đaci počinju drugo polugodište u školi u potpuno novom ruhu”,  rekao je Jovica Pešić, načelnik za privredu i finansije u opštini Doljevac. Kako je dodao pred opštinom su još aktivnosti koje se tiču daljeg unapređenja energetske efikasnosti ali i praćenja troškova uz uštede koje će biti ulagane u dalje unapređenje uslova obrazovanja u Doljevcu.

EU je preko programa EU PRO Plus za rekonstrukciju škole obezbedila skoro 180.000 evra, dok je opština Doljevac učestvovala sa značajnim sredstvima od preko 125.000 evra.

Projekat u Doljevcu je među prvim od 32 projekta lokalne infrastrukture u regionima Šumadije i zapadne Srbije i Južne i istočne Srbije koje EU podržava preko EU PRO Plus programa u okviru koga su završeni građevinski radovi. Podrška EU od preko pet miliona evra usmerena je na unapređenje kvaliteta života ljudi kroz obnovu i rekonstrukciju obrazovnih, zdravstvenih i ustanova socijalne zaštite, sportskih i objekata kulture, kao i unapređenje komunalnih usluga i zgrada javne administracije.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare