Đaci OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ vratili se u svoje prostorije

VRANJE

Rekonstrukcija Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ u Vranju najzad je završena. Mesec dana od početka nove škoske godine, ova jedna od tri najstarije osnovne škole u gradu ponovo je otvorila vrata za učenike i nastavnike. 

Objekat je rekonstruisan u oviru projekta „Modernizacija škola“, koji finansira Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, uz dodatno učešće lokalne samouprave.  

Resoorno ministarstvo izdvojiloje 14 miliona, a Grad Vranje 17 miliona dinara. U februaru je najavljeno da će radovi biti završeni za dva meseca, ali su oni trajali nekoliko puta više, zbog nepredviđenih okolnosti, govorili su nadležni. Zvog toga su učenici nastavu pohađali u prostorijama Gimanzije „Bora Stanković“. 

Škola je ipak na kraju završena i danas su se na svečanosti okupili učenici i njihovi roditelji, nastavnici, ali i brojni gosti. 

Direktorka škole, Milena Marinković je rekla da je ovom rekonstrukcijom omogućeno da se planovi ove obrazovne ustanove, nakon deset godina, na kraju i ostvare. 

„Stvoreni su najbolji mogući i bezbedni uslovi za učenje, rast i razvoj učenika“, rekla je. 

Predstavnica Jedinice za upravljanje projektima Ministarstva prosvete i bivša učenica ove škole, Jelena Tomić, rekla je da je „velika čast što je danas ovde i što je velikim trudom škola dobila ne samo lepši izgled, već i bolje uslove za rad i učenje“. 

Zamenica gradonačelnika, Zorica Jović,  zahvalila se svima koji su učestvovali u realizaciji projekta, ali ponajviše nastavnicima, roditeljima i deci na strpljenju i razumevanju.  

„Od februara su počeli komplikovaniji i obimniji radovi u vidu zamene elektro instalacija, prvi put nakon 60 godina, odnosno nakon izgradnje same škole. Zamenjen je i deo krova, završeno unutrašnje uređenje učionica i još mnogo pratećih radova. Trebalo je i rešiti brojne probleme oko projektno tehničke dokumentacije i usaglasiti je sa propisima relevantnih ustanova i organizacija koje su pratile realizaciju radova. Zajedničkim radom, uspeli smo da ovaj deo rekonstrukcije škole privedemo kraju“, rekla Jović. 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare