Đaci Bubanjskih heroja se sećaju slavnih predaka sa porukom za mir

NIŠ

Nakon svečane proslave povodom  Dana pobede nad fašizmom i jubilarnog 50.rođendana škole, održane u Spomen-parku Bubanj, učenici Osnovne škole „Bubanjski heroji“  još jednom su se uspešno predstavili,  ovoga puta u Naselju „Milka Protić Lina“. Učenike koje je za nastup pripremala profesorka Tanja Cekić sa kolegama, ali i goste koji su došli da sa njima podele ovaj trenutak, pozdravila je i direktorka škole Verica Radenković.

 Na centralnom platou, ispred motela „Deligrad“, u prisustvu mnogobrojnih gledalaca – đaka, profesora i roditelja, članovi dramske sekcije i školskog hora  izveli su prigodan program, u kojem su se mogli čuti stihovi poznatih pesnika Jovana Dučića, Desanke Maksimović, Alekse Šantića, Milana Rakića, Đure Jakšića i  Jovana Jovanovića Zmaja.

        „Ispred biste mlade heroine Milke Protić Line, streljane u Logoru „Crveni krst“ u Nišu, po kojoj je niško naselje dobilo ime, đaci su ukazali  na žrtve slavnih predaka i  poslali poruku  o svetskom miru, slobodi  i razumevanju među ljudima, kao i  pravu na slobodnu budućnost: „Neka vlada mir, neka nebo bude plavo. Mir je najvažnija stvar na svetu. Tamo gde nema rata, deca noću mirno spavaju. Gde se puške ne čuju – sunce sjajno sija na nebu. Potreban nam je mir za svu decu. Potreban nam je svetski mir!“, kaže profesorka Tanja Cekić.

      Čuli su se i stihovi Mire Alekčković a recitatori su istim uputili i poruku  o čoveku, životu i ljubavi.

      Uz zvuke školske himne „Bubanjski heroji“, kompozicije „Ovo je Srbija“ i Balaševićeve pesme „Da rata ne bude“ predstavio se i hor škole, pod upravom Jovane Đokić, profesora muzičke kulture.

     U programu su učestvovali i instrumentalni solisti na klavijaturi i gitarama, kao i orkestar škole. Na kraju su se predstavili i najmlađi – članovi predškolske grupe, budući prvaci, koji su svojom pesmom i igrom razveselili prisutne i tako pobrali simpatije svih.

    Priredbu je organizovala Tanja Cekić, profesor srpskog jezika i književnosti, uz podršku svojih kolega Aleksandre Savić, Ivane Vujić i Miloša Mitića.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare