Direktori Mileniju tima tužili Info Vranjske za isti tekst za koji ih je već tužila kompanija

VRANJE

Generalni direktor kompanije Milenijum tim (Milennium team doo) i zamenik genralnog direktora Stojan Vujko i Ivan Bošnjak tužili su Tim za razvoj integracije, koji je osnivač portala Info Vranjske i glavnog i odgovornog urednika tog portala Sašu Stojkovića, zbog povrede časti i ugleda.

Za nadoknadu nematerijalne štete Vujko i Bošnjak su tražili dva miliona dinara.

“Za našu malu redakciju reč je o smrtonosnim pretnjama, koliko su one besmislene odlučiće sud, ali su tužioci već u ovom času postigli svoj cilj – totalno iscrpljivanje svih, ionako skromnih resursa Info Vranjskih”, naglasio je Stojković za FoNet.

On je rekao kako taj portal, umesto da se portal bavi svojim poslom i izveštavanjem, sada mora da se koncentriše na odbranu.

“Umesto da se bavimo informisanjem, mi se fokusiramo na odbranu od besmislenih napada koji dolaze iz jednog centra, ali nemamo izbora, nećemo se plašiti i nastavićemo da gledamo otvorenih očiju, dok god je to moguće”, poručio je Stojković.

Suvlasnici kompanije sporno je objavljivanje teksta “Jeremić: ‘Millennium team’ jedan od najvećih asova korupcije”, koji je objavljen na portalu Info Vranjske 7. februara 2021. godine, a tvrde da su im tim tekstom povređeni ugled i čast.

Kako se navodi u tužbi, tuženi je stao na stranu isključivo političara, a tekst je bez balansa i tuženi je “svojim izveštavanjem zgazio prava tužilaca da bi političari postigli svoj cilj”.

“To ne samo da nije dopušteno i ne spada u slobodu izražavanja, već suprotno, to je zloupotreba slobode izražavanja. Zbog toga se tužioci obraćaju sudu i skreću šažju da prilikom donošenja odluka uzme u obzir pravo tužioca da slobodno posluju i rade u skladu sa zakonom, za šta im je potrebna neukaljana čast i ugled koje su gradili više od 18 godina u različitim političkim i ekonomskim ambijentima”, navodi se u tužbi.

Tekst na koji se pozivaju tužioci je, inače, izveštaj sa konferencije za novinare predsednika Narodne stranke Vuka Jeremića, a u tužbi protiv Info Vranjskih navodi se da je taj portal objavio da je Jeremić na konferenciji za novinare upoziorio da su iza vlasnika Milenijum tima stoji vrh države, da je Jeremić obećao da će se tužilaštvo baviti privatizacijom Specijalne bolnice u Vranjskoj Banji i da je Milenijum tim ispod cene kupio nekoliko objekata u Vranjskoj Banji.

U tužbi se navodi i da se tužioci osećaju “javno poniženim i osramoćenim”.

Milenujum tim je za isti tekst već tužio Info Vranjske i glavnog urednika sa zahtevom za isplatu 100.000 evra za nanetu nematerijalnu štetu.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare