Dinamično u Preševu: Odbirnik opozicione DPA podržava vlast

PREŠEVO

Odbornik Demokratske partije Albanaca (DPA) Pajtim Redžepi od danas nije u odborničkoj grupi te strake i podržavaće ubuduće lokalnu vlast u Preševu koju predvodi Šćiprim Arifi, predsednik opštine.

Ovo je Redžepi danas i zvanično potvrdio na svom fejsbuk nalogu.

On je napisao da će biti samostalni odbornik ali da će „u vreme kada u Preševu treba da se  pronadje zajednički jezik da bi se postigli naši ciljevi i ulazak u Republiku Koosvo“.

Redžepi je ocenio i da, iz tog razloga, ne bi bilo dobro da se u oštinu Preševo ponovo uvedu privremene mere zbog nedostatka većine u lokalnoj Skupštini opštine.

“Kao odbornik u Skupštini opštine Preševo, da bi sprečio političku blokadu , podržaću lokalnu vlast da završi svoj četvorogodišnji mandate”, napisao je Redžepi I dodao da će, kao nezavisi odbornik, podržati “ program Alternative za promene I predsednika te stranke I opštine Šćiprima Arifija.

Otkad je odbornica Alterenative za promene u Skupštini opštine Preševo Fetanete Mehmedi 17. Januara obavestila organe Skupštine opštine da će ubuduće nastupati kao samostalna odbornica u Preševu je počela intenzivna politička borba za formiranje većine u toj opštini.

Borba se vodila I u lokalnim medijima I na društvenim mrežama. U ovom trenutku se čini da, bar za sada , većinu opet ima koalicija koju čine Alternativa za promene,   Reforma za promene Demokratske partije Albanaca I Srpska lista.

U opoziciji su Partija demokratskog delovanja, Demokratska partija Albanaca I Demokratska unija doline. Opozicione stranke tvrde da se “još ništa ne zna “ oko većine u Skupštini opštine Preševo

Ostavite komentar

avatar
  Prati  
Obavesti me o