Dimitrijević :Poremećeni međuljudski odnosi i politikanstvo u ZC Vranje

VRANJE

Koordinator Zdravstvenog centra Vranje dr Nebojša Dimitrijević izjavio je da je razočaran stanjem koje je ovde zatekao, jer je to nekada bila referentna zdravstvena ustanova, bolja od Leskovca bar jedno pet puta.

„Poremećeni međuljudski odnosi i politikanstvo su osnov svih problema u vranjskom zdravlju. Ovde se više bave time ko će biti direktor ili načelnik, a manje misli o pacijentima. Kada jedan dugog minira u radu, ne sarađuju, tu nema rada. Ovako tešku finansijsku situacijun još težom čine i sami radnici koji su doprineli blokadi računa. Oni su tužili i blokirali račun za oko 50 miliona dinara“, kaže dr Dimitrijević.

Zbog loše situacije u Zdravstvenom centru u Vranju ministar zdravlja ga je postavio za koordinatora kako bi stanje stabilizovao.

„Dosadašnji direktor ZC, dr Vladimir Stamenković je smenjen. Saradnici nisu, i prvi zadatak je naći novog direktora. Mora da postavimo novog v.d. direktora, da ne bi došlo do zastoja u radu. Neko mora da vodi ustanovu, da potpisuje račune. Ja to ne mogu, već imam deponovan potpis u Leskovcu. Moramo sastaviti tim koji ima želju da pomogne ZC. Da stvorimo takvu situaciju da svi  misle isključivo na dobrobit ove ustanove, kao što smo to uradili u Leskovcu, gde obavljam funkciju direktora Opšte bolnice“, kaže dr Dimitrijević.

On smatra da neće doći do deobe Zdravstvenog centra Vranje na Opštu bolnicu i Dom zdravlja, jer se to u većini sredina nije pokazalo kao dobro rešenje. Kada imenujemo v.d. direktora centra postavićemo i upravnike Bolnice i Doma zdravlja.

Niko ne garantuje da Zdravstvena ustanova mora da postoji po svaku cenu. Novi zakon može ukinuti zdravstvene ustanove koje ne rade dobro, kaže  Dimitrijević.

Što se tiče neugovorenih radnika taj problem se mora rešiti, ističe.
„Imaćemo sastanak sa direktorom RFZO i probaćemo da te radnike ugovorimo i da presečemo njihove tužbe. Da vidimo način kako da se vrate ti dugovi.
Sa novim direktorom pokušaćemo da reprogramiramo dugove kako rad ZC ne bi bio zaustavljen. Sa firmama sa kojima sarađujemo zamolićemo da budu malo strpljive“,  kaže dr Dimitrijević.

Odlukom resornog ministra  Dimitrijević će funkciju koordinatora Zdravstvenog centra u Vranju obavljati u narednih šest meseci.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare