Dijalog mladih i donosioca odluka

LESKOVAC

Udruženje TIM 42, će tokom decembra, prvi put organizovati strukturirani dijalog mladih sa donosiocima odluka u Leskovcu, koji bi, izmedju ostalog, trebalo da posluži kao polazna tačka za novi Lokalni akcioni plan za mlade.

Na sastanku će biti predstavljeni rezultati istraživanja sprovedenog medju mladima u protekla dva meseca i  mapirane dostupni programi za mlade na lokalu. Ideja Udruženja TIM 42 je da se pokrene proces aktiviranja mladih u postupku donošenja odluka koje ih se tiču, jer oni ne treba da budu samo korisnici, već i kreatori programa.

U saradnji sa lokalnom Kancelarijom za mlade, prikupljeni podaci kao i zaključci sa sastanka poslužiće kao polazna tačka za izradu novog Lokalnog akcionog plana za mlade.

Udruženje poziva mlade Leskovčane od 15 do 3o godina da se uključe u proces koji podrazumeva onlajn trening, gde će imati priliku da se upoznaju sa osnovnim smernicama za aktivno uključivanje mladih u odlučivanje i sastanak sa donosioma odluka.

Dovoljno je da se zainteresovani prijave popunjavanjem formulara na sajtu Udruženja. Projekat „Prvi koraci za Leskovac prilagođen mladima“ podržan je od strane Evropske Unije kroz program “Regionalni omladinski sporazum za Evropu” koji sprovodi Fondacija Centar za demokratiju. Trening za pripremu mladih za strukturirani dijalog  Udruženje TIM 42, sprovodi uz podršku NAPORa i KOMSa u okviru programa Opens na putu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare