Digitalizacija kulturnog nasledja Medvedje

 

MEDVEDJA

Na osnovu konkursa Ministarstva kulture o očuvanju tradicije i kulturnog nasledja, Turističkoj organizaciji opštine Medvedja odobrena su dva projekta vezana za digitalizaciju starih zanata, kao i starih pesama i zdravica iz naroda.

Prvi projekat, čija je vrednost 300.000 dinara, za cilj ima digitalizaciju tradicionalnih, starih, zanata opštine Medvedja, a koji i danas postoje, u vidu kratkometražnog dokumentarnog filma, dok drugi projekat, pod nazivom „Usmena tradicija opštine Medvedja“ podrazumeva istraživanje i digitalizaciju starih pesama i narodnih zdravica.

Sve pesme, koje projektni tim uspe da sakupi, biće objavljene u vidu audio zapisa i odštampane u knjizi. Koordinator tima, zaduženog za prikupljanje materijala, je Milan Stevanović, ispred Turističke organizacije opštine Medvedja.

Promocija projekata očekuje se za vreme održavanja kulturno – turističke manifestacije „Veče usmene tradicije opštine Medvedja“, sredinom decembra.

U oblasti digitalizacije kulturnog nasledja, a po raspisanom konkursu, Opštinskoj biblioteci Medvedje „Petar Petrović Njegoš“, takodje, odobren je i projekat u vrednosti od 505.000 dinara, pod nazivom „Digitalizacija zavičajne gradje Gornje Jablanice“.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare