DIREKTORKU PREDŠKOLSKE USTANOVE SMENJUJU ZBOG MUŽA

 

 

MEDVEDJA

 

Privremeni  organ opštine Medveđa naložio je a Upravni odbor  doneo je danas odluku o smeni direktorke Predškolske ustanove „Mladost “, devet dana pred lokalne parlamentarne izbore.

 

Dobri poznavoci prilika u Medvedji prenose Regionalnoj informativnoj agenciji JUGpress da je  direktorka Zorica Mihajlović smenjena ekspresno zato što je njen suprug u četvrtak bio ispred štanda Grupe gradjana Za Gornju Jablanicu.

 

Po zakonu , poslednju reč o smeni I postavljanju direktora dečjih vrtića donosi Ministarstvo prosvete.

 

Nekoloko JUGpressovih izvora iz Medvedje trvdi da je smena dorektorke toliko važna Privremenom organu da će, da bi ubrzali stvar, u ponedeljak neko od predstavnika opštinkim automobilom olduku nositi u Beograd, u Ministarstvo prosvete.

 

JUGpressovi izvori bliski Upravnom odboru Predškolske ustanove “Mladost” tvrde da je sednica na kojoj je doneta odluka o smnei direktorke, toliko brzo zakazana da su I člnovi tog upravnog organa sat vremena pre njenog održavanja saznali da je zakazana  a da direktorka I sekretar  vrtića nisu ni bili zvnaično obavešteni.

O tome da joj se sprema smena direktorki je telefoinom saopštio nepoznati muški glas četrdesetak minuta pre sednice.

 

„Gospođo danas ćete biti smenjeni zbog preterane aktivnosti vašeg supruga u predizbornim aktivnostima Grupe građana „Za gornju Jablanicu“ što Beograd ne podržava“ posle čega je prekinuo vezu, prenose nam naši izvori.

 

 

 

U Medvedji kažu da je sastanku prisustvovao , kao predstavnik roditelja iako nem a dete u predškolksoj ustanovi, i jedan radnik MUP-a.

Sastanku su prisustvovali svi članovi Upravnog odbora što, se, kažu upućeni, nije desilo više od godinu dana, od kada im se ne plaćaju dnevnice.

 

 

Predsednik Upravnog odbora Stojan Stevanović, otvorio je sednicu i tražio od članova Upravnog odbora da glasaju za razrešenje direktora sa obrazloženjem da su od Privremenog organa opštine Medveđa dobili nalog da direktorica vrtića mora biti smenjena, a razlog je „neprihvatanje izveštaja o radu ustanove“ od strane Privremenog organa što je navodno dovoljan razlog za razrešenje, preneli su JUGpressovi izvori koji tvrde da  na toj sednici Privremenog organa,  na kojoj su razmatrani izveštaji o radu,  nije prihvaćen ni jedan izveštaj o radu javnih preduzeća i ustanova I da nije naveden razlog za takvu odluku.

 

 

Privremeni organ u Medvedji je , od 11. juna 2015 godine, kada su stupili na tu dužnost, smenio skoro sve direktore javnih preduzeća u Medvedji, skoro sve  načelnike i šefove u opštinskoj upravi.

 

Prati
Obavesti me o
guest

3 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Daca
Daca
8 godine pre

Of kafanske pevacice do direktorke, trnovit je to put…

reče mi jedan čovek
reče mi jedan čovek
8 godine pre

Reče mi jedan čovek da nije Medvedja nerazvijena zbog nedistatka para. Para ima, pamet nedostaje. Mešovit sastav stanovnika pogoduje da se s razlogom više sredstava zatražuje od Republike Srbije za taj kraj. Ljudi su ti koji kroje ambijent razvoja ili lopovluka. Ako je do sad bilo tako, što od sad ne bi bilo drugačije?

Zabrinuti roditelj
Zabrinuti roditelj
8 godine pre

Ne mogu da verujem svojim očima,
Da li je moguće da će naše najmilije,odnosno decu,što će se svaki roditelj nadam se složiti, morati da vaspitavaju isključivo politički podobne osobe. Kakve veze ima politička opredeljenost njenog muža sa vaspitno obrazovnim radom sa decom. Moja ćerkica boravi u vrtiću od svoje druge godine tako da sam imao prilike da upoznam gospođu Mihajlović i kao vaspitača i kao direktoricu. Mislim da je izuzetno kvalitetan vaspitač,jer se to vidi u vaspitanju moje ćerke koja je,nažalost više vremena provodila sa njom nego sa nama. Što se tiče njenog rada kao direktora ustanove čuo sam samo reči pohvale od strane roditelja i sa strane zaposlenih. Što se tiče privremenog organa ne znam iz kog razloga nije prihvaćen Izveštaj o radu ustanove koji je prihvatio isti taj upravni odbor koji ga sada (jasno je iz kojih razloga) ne prihvata. Znajući takođe da u sastavu privremenog organa ne postoji ni jedna stručno kvalifikovana osoba iz oblasti obrazovanja i vaspitanja, pitam se odakle njima moralno a i svako drugo pravo da uopšte raspravljaju o radu jedne predškolske ustanove. Jedina greška gospođe Mihajlović je ta što predsednika i članove Upravnog odbora nije promenila na vreme doke je mogla. Verovatno je presudilo to što je taj isti upravni odbor od samog početka imao samo reči pohvale za njen rad. Ali znajući političku a i svaku drugu prošlost njenog predsednika Upravnog odbora, gospodina Stevanovića morala je da očekuje ovakav njegov potez. Sada slede razne inspekcije, provera diplome i još mnogo neprijatnosti koje će gospođa Mihajlović sigurno doživeti režirane od strane OO SNS i njihovih pomagača iz Niša, Leskovca i Leposavića. Gospođo Mihajlović samo hrabro napred pravda je uz Vas i Bog neka vam je na pomoć.