Devetnaest meseci bez odgovora : Ko je ubio Olivera Ivanovića?

KOSOVSKA MITROVICA

Devetnaest meseci i dalje pitanje bez odgovora ko je naručio i ubio lidera GI“SDP“ Olivera Ivanovića? I dalje i Mitrovici ni jedan trg ni ulica ne dobiše ime po Oliveru Ivanoviću i posle mnogih i čvrstih obećanja datih od sadašnje vlasti, saopštila je danas Gradjanska inicijativa Srbija, demokratija, pravda (GI SDP).

“U proteklih mesec dana jedino dešavanje jeste ponovno saslušanje sekretarice „SDP“-a Silvane Arsović. Stvara se subjektivni osećaj da istražni organi u Prištini mogu samo da kažu da nešto rade. Saslušavaju saradnicu pokojnog Olivera Ivanovića u svojstvu osumnjičene i okrivljene, da pokušaju da je optuže za kamere koje navodno nisu radile od 04.01. do 16.01. 2018 god i proradile deset minuta po ubistvu. Pozivaju se na balističke izveštaje stranih zemalja koje nisu hteli ni njoj a ni njenom advokatu da dostave na uvid ni na samom saslušanju a ni posle toga. A mi ih pitamo: šta je sa ostalim snimcima uzetih sa drugih kamera??????

To ukazuje o funkcionisanju pravosudnog sistema na Kosovu gde svaki Srbin može biti osumnjičen, osuđen i bez ikakvih dokaza. GI“SDP“ i danas posle devetnaest meseci postavlja pitanje: kada će se ubica Olivera Ivanovića naći i izvesti pred lice pravde i poručuje da ovakvim postupcima istražni organi u Prištini samo potvrđuje da istražne radnje nisu urađene od samog početka profesionalno i rađene su ad hok. To ih ne oslobađa odgovornosti i mi od njih očekujemo pronalaženje i procesuiranje ubice”, navodi se u saopštenju GI SDP.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare