Destilerija „Trivuleks“ apsolutni šampion Novosadskog sajma

LESKOVAC

Destilerija „Trivuleks“ iz Leskovca je na nedavno održanom 83. Međunarodnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu, osvojila je 10 velikih zlatnih medalja, kao i pehare apsolutnog šampiona za kvalitet rakija i vrhunski dizajn staklene ambalaže.
“Komisija koja je ocenjivala izlagače našu destileriju je okarekterisala kao najveće iznenađenje sajma, po kvalitetu i broju nagrada. Osvojili smo pehar šampina kvaliteta, pehar za najbolji dizajn, dve zlatne velike medalje, dve zlatne medalje i šest plaketa vrhunskog kvaliteta, rekao je Bratislav Jović, suvlasnik destilerije, na svečanom prijemu koji je piređen povodom uspeha ove destilerije, smeštene u krugu „Univerzala“.
“Naša destilerija je na novosadskom sajmu napravila uspeh kakav se ne pamti u istoriji ovog sajma. Pored osvojenih zlatnih medalja, mi smo i dobitnici šampiona u klasi. Šest naše rakije su nakjvalitetnije rakije koje su se pojavile na ovogodišnjem sajmu, u konkurenciji 36 destilerija iz zemlje i inostranstva. Naše rakije, šljivovica stara, dunjovača, jabukovača, kajsijevača, lozovača i travarica su dobitinici tih prestižnih priznanja. Dobitinici smo i dve velike zlatne medalje za viljamovku i dunjovaču i dve zlatne medalje za voćnu rakiju i šljivovicu. Postoji žal što naša viljamovka, kojom se ponosimo, i koja je sigurno najbolja rakija u Srbiji, po mišljenju mnogih poznavaoca, nije pobedila, jer se pojavila viljamovka iz Mađarske koja je ocenjana nešto bolje, rekao je direktor proizvodnje u destileriji Srđan Dinić.
Destilerija „Trivulek“ osnovana je maja 2015. godine. Proizvodni program čini osam vrsta rakija sa 34 proizvoda. Posebno su zanimljive boce u obliku kamiona, motora, harmonike i trube, koje su deo italijanskih dizajnera. Zaštitni zank destilerije je „Viljamovka s plodom“, eksluzivna boca u kojoj se nalazi zreo plod kruške.
Destilerija 1

Ima velike planove za dalji razvoj
. Uspotavljeni su kontakti sa ruskom komorom i rusko tržište je veoma zainteresovano za njihove proizvode.
Planira se povećanje kapaciteta destilerije, od sadašnjih 50.000 boca na godišnjem nivou, na 100.000 boca. To zahteva izgradnju novog proizvodnog pogona, i povećanje broja zapošljenih od sadašnjih devet na najmanje 20. Proizvodi destilerije „Trivuleks“ plasiraju se na teritoriji južne Srbije, on Niša do Makedonske granice i, kako je istakao Dinić, prisutni su u svakom restoranu u Nišu i Leskovcu, u drugim većim gradovima u Srbiji, kao i na beogradskom tržištu.
-Krenuli smo u saradnju sa ekipom iz Leskovca, i početak je dobar, a za na dalje imamo velike planove, rekao je vlasnik destilerije „Trivuleks“ Nebojša Trivunac.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare