Deo javne rasvete u parku na Trgu Kralja Aleksandra je demoliran

NIŠ

Tokom vikenda deo javne rasvete u parku na Trgu Kralja Aleksandra ujedinitelja je demoliran. Pokidane su žice javne rasvete, a izvađeno je i nekoliko ploča iz postamenta spomenika. Ružna slika u parku dočekala je Nišlije u ranim jutarnjim satima. Park se nalazi ispred Pravnog i Ekonomskog fakulteta i tokom akademske godine mesto je gde studenti ovih fakulteta kao i građani iz obližnjih zgrada rado provode slobodno vreme.

   Sa ovom događajem upoznata je i gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski koja ne krije razočaranje zbog nobog vandalskog ponašanja koje je na štetu svih Nišlija.

  „Mnogo puta smo do sada apelovali da čuvano ono što imamo. Grad se opredelio i za rekonstrukciju gradskih parkova. Park ispred Pravnog i Ekonomskog fakulteta na Trgu Kralja Aleksandra je, takođe, jedan od parkova u kome će se raditi.Ne znam šta bih mogla drugo da kažem osim da budemo solidarni, da prijavljujemo stvari koje se dešavaju u parkovima, da popravljamo gde je to moguće, ali mi je žao što dao para iz  budžeta odlazi na popravku nečega što je polomljeno i nismo uspeli da sačuvamo, a ne na nešto novo i na novi sadržaj“, kazala je Sotirovski.

   Ona je dodala  da će i ovaj park kao i Čairski i park kod Apelacionog suda tokom godine biti rekonstrisani i da će polomljene ploče i javna rasveta biti zamenjeni.

   „ Pored parka pored SUD-a i parka na Bulevaru Nemanjića,  ovaj park i  park pored Apalacionog suda biće nove zelene oaze u Gradu Nišu“, istakla je Sotirovski.

   Inače, na inicijativu Grada počela je i rekonstrukcija nastarijeg parka u gradu, Čaira. U ovom parku će biti uređene staze, a očekuje se i zasad novih stabala umesto onih koja su dotrajala. Biće rekonstruisana je jedna česma. Nišlije se trenutno ponose Parkom Heroja preko puta Gradske kuće koji je rekonstrusan i u kome su zemenjena stara, bolesna, stabla ali su dodata i nova kako bi se povećale površine pd zelenilom, uređene staze i dodati novi zasadi cveća. Trava se zaleva sistemom kap po kap kako bi tokom cele godine ostala zelena.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare