Deo imovine “Poljoprivrede” na prodaju, pogon “Drvoprometa” u Stenjevcu nije prodat

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

LESKOVAC

Ni nakon današnje licitacije , ’’Drvoprometov’’ pogon u Stenjevcu nije dobio novog vlasnika, a sledeće javno nadmetanje moglo bi biti zakazano za januar, saznajemo u kancelariji poverenika Agencije za licenciranje stečajnih upravnika. A ova institucija raspisala je za 2. decembar javni poziv za prodaju dela imovine leskovačke ’’Poljoprivrede’’.

Predmetna imovina nalazi se Belanovcu i podeljena je u dve celine. U prvu je svrstan  21 objekat, ukupne površine 5.7o4 kvadratna metra, zemljište pod njima iste kvadrature i zemljište uz zgrade, površine 23.o38 metara. Početna cena je 7,6 miliona dinara.

Celinu dva čine njive, površine 4.526 kvadrata i poljoprivredno i šumsko zemljište u površini od 91.o12 kvadratnih metara u katastarskoj opštini Belanovce i potencijalnim kupcima se nudi po ceni od nešto više od dva miliona dinara.

Pravo učešća u javnom nadmetanju za celinu 1 imaju domaća i strana fizička i pravna lica, dok kupovina celine 2 nije dozvoljena strancima. Imovina se kupuje u vidjenom stanju, može da se razgleda svakog dana od  9 do 13 sati, uz prethodnu najavu povereniku stečajnog upravnika.

Javno nadmetanje zakazano je za 2. decembar.

Imovina nekadašnjeg  Društvenog preduzeća ’’Poljoprivreda’’ prodavana je u nekoliko navrata tokom protekle decenije. Tako je Preduzeće ’’Beli bor’’ 2o11. godine kupilo Radnu jedinicu u naselju Ančiki i pokretnu opremu, godinu dana kasnije ’’Jugprom’’ I ’’Ekspert stil’’, postali su novi vlasnici dela poljoprivrednog zemljišta, a u prošloj godini, fizičkim licima prodate su pojedine parcele u Leskovcu i Velikoj Grabovnici.

Prema izveštaju iz 2o14. godine, dug nekadašnje ’’Poljoprivrede’’ prema zaposlenima i ostalim poveriocima, veći je od pola milijarde dinara.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare