Delegacija SAD na Kosovu: Bez sastanka sa Tačijem?

PRIŠTINA

Dvopartijska delegacija Predstavničkog doma SAD stiže danas u Prištinu na dvodnevne sastanke kao deo Doma za demokratsko partnerstvo (DDP), saopštila je američka ambasada u Prištini.

Delegacija će se sastati sa premijerom, predsednikom Skupštine, brojnim članovima Skupštine i civilnim društvom, i takođe će posetiti pripadnike vojske SAD koji služe na Kosovu, dodaje se u saopštenju ali se u njemu ne navodi da će se ova delegacija sastati i sa predsednikom Koosva Hašimom Tačijem.

DDP je dvopartijska dvadesetočlana komisija Predstavničkog doma SAD koja radi direktno sa zemljama partnerima širom sveta u cilju pružanja podrške razvoju efikasnih, nezavisnih i odgovornih zakonodavnih institucija.

Predsedavjaući DDP, kongresmen Piter Roskam (republikanac-Ilinois),  će predvoditi delegaciju koja će biti u poseti Kosovu u kojoj će biti i kongresmen najvišeg ranka Dejvid Prajs(demokrata-Severna Karolina), kongresmen Adrijan Smit (republikanac – Nebraska), i kongresmen Geri Konoli  (demokrata –Virdžinija).

“Delegaciji je zadovoljstvo  što dolazi na Kosovo na dan tako blizu Dana nezavisnosti Kosova, kako bi ponovila snažnu dvopartijsku podršku Kongresa SAD Kosovu. Sjedinjene Države su posvećene da pomognu da Kosovo nastavi put ka evropskim integracijama jačanjem institucija i produbljavanjem bilaterlanih odnosa”, navodi se u saopštenju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare