Delegacija Južnog Sinaja i ambasade Egipta u Naučno-tehnološkom parku

NIŠ

Delegacija Južnog Sinaja i ambasade Egipta sa gradonačelnicom Niša Draganom Sotirovski i njenim saradnicima posetila je Naučno-tehnološki park gde se upoznala sa načinom funkcionisanja organizacije, a zatim je posetili i nekoliko kompanija u Naučno-tehnološkom parku koji je regionalni centar za dinamični razvoj inovativnog naučnog i tehnološkog preduzetništva i osvajanje visokih i naprednih tehnologija.

Direktor Naučno-tehnološkog parka Milan Ranđelović predstavio  je gostima eksponate u Muzeju industrijske i tehnološke baštine iz vremena kada je Niš bio grad elektronike.

Članovi delegacije su izrazili zainteresovanost za osnivanje jednog mini naučno-tehnološkog parka u Šarm el Šeiku u sklopu tamošnjeg univerziteta uz stručnu podršku Naučno-tehnološkog parka  i Univerziteta u Nišu.

Nastavljeni su razgovori o razmeni studenata započeti potpisivanjem dokumenta o saradnji dva grada i dve strane saglasile su se da razmotre mogućnost da naša dva studenta studiraju na njihovom univerzitetu na inženjerijskim fakultetima o njihovom trošku, a da njihova dva studenta o našem trošku budu studenti niških tehničkih fakulteta.

Razgovorima su prisustvovali gradski većnik Nenad Stanković i pomćnica gradonačelnice za međunarodnu saradnju Jovana Mitić.

Delegacija Južnog Sinaja i Ambasade Egipta svoj boravak u Nišu završila je obilaskom Naučno-tehnološkog parka.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare