Defileom i koncertom počeo deseti Festival folklora

NIŠ

Kiša nije omela folklorne ansamble iz deset zemalja sveta koji će boraviti iz u Nišu do 20. jula, u okviru Desetog međunarodnog festivala studentskog folklora da sinoć prodefiluju gradom, prikazujući bogatstvo folklora zemalja iz kojih dolaze i lepotu nošnje.

Mini koncert održali su na Trgu Kralja Milana gde su pojedini ansambli zaigrali  a potom prošetali Obrenovićevom ulicom.

Deseti Međunarodni festival studenstkog folklora zvanično je počeo sinoć koncertom u Domu vojske. Učestvovali su ansambli iz devet zemalja. Folklorni ansambl iz Poljske nije stigao na otvaranje , kako je organizator Studentski kulturni centar objasnio zbog zadržavanja na granici, ali će Nišlije i ljubitelji folklora iz susednih gradova imati prilike da vide u okviru Festivala i nastup Poljaka. Inače, sinoć je prepuna sala Doma vojske aplauzom burno pozdravljala folklorce iz    Argentine, Portorika, Kolumbije, Kipra,  Rumunije, Moldavije, Bugarske, Crne Gore i Srbije.

Osim ansambla “Oro” Studentskog kulturnog centra koji je domaćin festvala iz Srbije će ičestvovati  KUD “Branislav Nušić” iz Vladičinog Hana, FA “Remezijana” iz Bele Palanke i FA “Kolo” iz Knjaževca. Festival folklora traje do četvrtka 20. Jula.

Drugo veče 10. Međunarodnog studentskog festivala folklora održaće se večeras na tri različite lokacije: Niš – Park Svetog Save, Vladičin Han – Sportski centar i Bela Palanka – Pozornica na Vrelu. Sva tri koncerta počinju u 20:30 sati. Na koncertu u Nišu nastupiće ansambli iz Kolumbije, Kipra, Bugarske I Srbije (Prilužje kod Kosovske Mitrovice).

Treće i četvrto veče festivala održaće se u Vladičinom Hanu, Beloj Palanci i Knjaževcu, a zatvaranje će biti u Nišu, u Parku Svetog Save, 20. jula u 20:30 sati.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare