Dečje odeljenje vranjske biblioteke u novom ruhu

VRANJE

U Biblioteci „Bora Stanković“ u Vranju, u četvrtak, je svečano otvoreno renovirano Dečje odeljenje.

Ovaj dečji kutak dobio je novo ruho zahvaljujući sredstvima Ministarstva pravde, koje je većim delom finansiralo rekonstrukciju.

Za renoviranje Dečjeg odeljenja utrošeno je više od tri miliona, od toga je dva i po miliona dinara podrška Ministarstva pravde, a preostala sredstva je izdvojio Grad Vranje.

Dečje odeljenje biblioteke sada broji preko 18.000 naslova. U ovom objektu je od 1992. godine. Prvo Dečje odeljenje formirano je 1974. godine.

Svečanosti su prisustvovali brojni gosti i poznati pisci, Ljubivoje Ršumović, dr Vladimir Pištalo, Bojan Ljubenović i Aleksandar Janjušević, kao i Mladen Vesković iz Ministarstva kulture

„Čestitam svima, trudbenicima koji su uspeli da pomognu i videli dobrobit u tome da jedna biblioteka izgleda ovako, kako izgleda. Da Dečje odeljenje bude, ja bih rekao, najlepši deo biblioteke. Kao zakleti protivnik svake vrste zatvaranja, ja otvaram ovaj deo biblioteke za javnost“, rekao je Ršumović, koji smatra da „decu još u predškolskom uzrastu treba privoleti knjizi“.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare