Dečje igralište i u naselju Podrum, vrednost 3,1 milion dinara

LESKOVAC

Deca u naselju „Podrum“ su dobila igralište, zahvaljujući saradnji koju su ostvarili organizacija „Helvetas“ i Grad Leskovac. Pored ovog, biće postavljena i igrališta u Bobištu, Mrštanu, Radničkom naselju i na Hisaru pored škole „Kosta Stamenković“. Gradonačelnik Goran Cvetanović kaže da je ovaj prostor, kao i svaki kutak namenjen deci, osmišljen je s ljubavlju i pažnjom.

„Od ljuljaški koje će vas podići visoko ka nebu do tobogana koji vode direktno u avanturu, ovo igralište je stvoreno da inspiriše i ohrabri decu da sanjare i istražuju, a ona to najviše vole. Kroz igru, deca razvijaju motoričke veštine, grade samopouzdanje i razvijaju socijalne veštine kroz interakciju sa svojim generacijama i svojim vršnjacima. Vrednost izvedenih radova je oko 3,1 milion dinara.“

Gradonačelnik je najavio da će u narednim godinama sredstva iz budžeta biti usmeravana na dodatno uređenje svakog igrališta, ali i za izgradnju staza, klupa, osvetljenja, kako bi se prostor unapredio.

Zekija Useinović u ime stanovnika naselja „Podrum“ kaže da pamti jednu klupu na kojoj su sedeli i ljuljaške na kojima su se ljuljali.

„Vremenom su postale neupotrebljive. Naše naselje je formiranjem neformalne grupe građana, zahvaljujući gradu Leskovcu i organizaciji „Helvetas“, dobilo potpuno novi mobilijare. Znamo da će ovo igralište biti središte okupljanja gde će se čuti dečja graja i smeh i naša deca će imati inspirativno i bezbedno mesto gde mogu da razvijaju svoje veštine i maštu.“ (kraj) IS/LJS

Prati
Obavesti me o
guest

2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Harry
Harry
20 dana pre

U konvertibilnoj valuti ovo iznosi 26271 euro i 19 centi. Na šta je tačno novac utrošen? Da li postoji dostupan troškovnik?

Trili Fili Longsom
Trili Fili Longsom
20 dana pre
Odgovori  Harry

Zar ne beše neki zakon ili uredba da se na sajtovima gradova objavljuju troškovnici i zavrpni računi?