Dečja nedelja je, tradicionalno, i ove godine obeležena u svim vrtićima JPU „Pčelica“

NIŠ

U niškim vrtićima su deca sa vaspitačima, tokom Dečje nedelje, nizom priredbi, predstavama, maskenbalima, recitacijama, posetama bioskopu i drugim aktivnostima primerenim uzrastu slali poruku da žele da žive u podsticajnom, zdravom i sigurnom okruženju.                            

Raznim aktivnostima i metodama deca su pokazala odraslima šta i koliko znaju o svojim pravima. 

                          „Pokazali su da, bez obzira na njihov uzrast od njih može i mora mnogo toga da se nauči, a pre svega iskrena emocija“, izjavila je direktorica ustanove Svetlana Mitić na početku obeležavanja dečje nedelje. Ona je naglasila da je za podsticajno i sigurno okruženje dece veoma bitno da svi društveni akteri rade zajedno na podršci porodici i da samo ostvarenjem maksimuma svih potencijala može da se obezbedi atmosfera punog poštovanja dečjih prava.

                              Ove godine je Dečja nedelja obeležena pod sloganom „Šta detetu treba da raste do neba“!?

                         Dečja nedelja slavi pravo dece, njegovo visočanstvo i priliku da uživaju u čaroliji detinjstva. Prva nedelja u oktobru je prilika da deca pokažu svoje talente, veštine i sposobnosti.

                          Svi vaspitači su se složili da je bitno da decu učimo humanosti od malih nogu, da znaju da je drugarstvo, poverenje, tolerancija i uvažavanje najvažnije što će poneti iz vrtića.                           Osnovni dokument za planiranje i sprovođenje aktivnosti tokom Dečje nedelje je Konvencija UN o pravima deteta usvojena 1989.godine, a programski ciljevi projekta se iz godine u godinu prilagođavaju potrebama i problemima dece.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare