Dečaku iz Niša  dodeljen  elektromotorni tricikl

NIŠ

U okviru akcije „Čepom do osmeha“ jedanaestogodišnjem Tomici Stefanoviću iz Popovca kod Niša dodeljen elektromotorni tricikl. Tomica je šesto dete iz Niša koje je dobilo ovakvu vrstu pomagala koje će mu pomoći u njegovim svakodnevnim aktivnostima i olakšatiti kretanje, kazali su  iz ovog novosadskog Udruženja “Čepom do osmeha”. Porodica malog Tomice koji se otežano kreća i kome je ovakva vrsta pomogala neohodna zahvalila se na donaciji naglašavajući da će elektromotorni tricikl olakšati njegove svakodnevne aktivnosti.                      

Donacija je Tomici Stefanoviću uručena u Gradskoj kući, a predaji tricikla uz predstavnike Udruženja u Novom Sadu i Nišu prisustvovala je i zamenica gradonačelnice Niša Dušica Davidović. Ovom prilikom su prisutni pozvali sve Nišlije da i dalje doniraju plastične zatvarače kojima se deci iz cele Srbije obezbeđuju medicinska pomogala.

 „Elektromotorni tricikl će pomoći Tomici da se lakše kreće u svojim svakodnevnim aktivnostima i bude mobilniji, dam u pomogne u socijalizaciji i njegovom razvoju na bolje. Za ovo pomagalo imali smo podršku dve devojke, Tijane i Nataše koje su vozile svoj bicikl od Novog Sada do Zagreba i kroz humanitarnu vožnju obezbedile deo sredstava od kojih je ubrzan proces kupovine ovog tricikla“, rekla je ispred Udruženja čepom do osmeha, Vanja Petković.

                 Vanja se zahvalila svim poslovnim parternima koji učestvuju u ovakvim akcijima, ali i pojedinicima jer bez njih, kako kaže ovo ne bi bilo moguće. Ističe da je izuzetno ponosna jer čepovi pristižu iz svih gradova Srbije.

                “Ovom prilikom se zahvaljujem svima koji su dali svoj doprinos da Tomica dobije ovo pomagalo koje će mu u mnogome pomoći da njegov život bude kvalitetniji i sadržajniji”, kazala je Jelena Stefanović, majka malog Tomice.

                 Jelena Mitić Trajković, predstavnica Udruženja “Čepom do osmeha” u Nišu je istakla  da Nišlije redovno sakupljaju i dostavljaju plastične čepove na više lokacija u Gradu i na taj način prikupljaju novac od reciklaže i nabavljaju pomagala koja su do sada donirali različitim ustanovama, klinikama , ali i pojedincima.

                 “Svaki sakupljeni čep je korak do nekog lepšeg detinjstva. Broj Nišlija koji sakupljaju čepove je iz dana u dan sve veći. Izuzetnu saradnju imamo sa Domom zdravlja is a GO Pantelej. Podršku dobijamo i od JPU “Pčelica” ali i sa Gradskom kućom”, kazala je Jelena Mitić Trajković.

                  Udruženje “Čepom do osmeha”  postoji već deset godina i za to vreme uspeli su da sakupe 550 tona plastičnih čepova.

                 „Ovo je prva u nizu akcija koju ćemo mi organizovati, povezaćemo se i na nivou države, pomoći ćemo svakom detetu, svima onima kojima je ova vrsta pomoći neophodna.  Ovakvim akcijama treba podići svest i staviti akcenat na zaštitu životne sredine“, kazala je Dušica Davidović, zamenica gradonačelnice Niša.

                  Davidović  je dodala da se i sada pokazalo da je naše malo nekome mnogo.

                 “Ovo je poklon Tomici od svih građana koji učestvuju u akcijama ovog Udruženja. Istovremeno je ovo opomena svima nama da moramo da mislimo kako na pomoć drugima tako i na zaštitu okolinu. Odlaganjem plastičnih čepova pomažemo drugima ali  i čuvamo okolinu”, istakla je Dušica Davidović.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare