Deca iz Ratka Vukićevića obradovali korisnike “Mare”

NIŠ

Kako bi korisnicima Ustanove Mara ulepšali praznike, deca iz Osnovne škole Ratko Vukićević pripremila su paketiće i novogodišnju predstavu. Ustanova Mara već 25 godina brine o deci i odraslima sa poteškoćama u razvoju.

                           Humanost se uči od malena. Praznici su pravo vreme da se humanost pokaže na delu. Deca iz OŠ Ratko Vukićević zajedno sa učiteljima pripremila su novogosišnju priredbu i paketiće za korisnike Ustanove Mara.

                            “Škola “Ratko Vukićević” je i prepoznatljiva po humanitarnim akcijama koje organizuje”, kaže Divna Stevanović, direktorka ove škole. “Svake godine odaberemo ustanovu gde darujemo mališene  paketićima. Ove godine smo izabrali Ustanovu “Mara”. Deca su bila vredna i aktivna  i doneli smo puno paketića sa slatkišima i  sa priborom koji im je potreban za radne aktivnosti, tu su i čestitke. Paketiće su pripremila deca prvog i drugog razreda, a pripremili su i priredbu kojom će obradovati korisnike Ustanova “Mara”.

                          Najvažnije je da se deca nauče da nije strašno biti drugačiji i da prihvate one koji nisu kao oni, kažu u Ustanovi Mara.

                          “Osmesi naših štićenika najbolje govore koliko su se obradovali ovim poklonima”, kaže Sanja Bogdanović, menadžerka Ustanove “Mara”. “ Mi u suštini moramo da negujemo socijalizaciju, da deca vide da postoje osobe koje su drugačije od njih, ali da to vrednuju i da se prema njima ophode kao prema svim drugim osobama”.

                           Ustanova Mara obeležila je u novembru 25 godina rada. Trenutno svakodnevno brinu o sedamdesetak korisnika.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare