„Deca celog sveta“ najbolja kompozicija festivala

NIŠ

Oko 60 mališana iz svih vrtića JPU „Pčelica“ nadmetalo se  za nagradu na Festivalu dečje pesme „Zlatna pčelica“. Najbolja kompozicija festivala i pobednik ovogodišnje, 24. „Zlatne pčelica“ je pesma „Deci celog sveta“, a pevali su je Leona Stanojević, Gala Mihailović, Lena Vučetić i Ilija Petrović.

 Prvo mesto pripalo je Dori Aleksić, Stani Baković, Veri Ignjatović i Nađi Marinković koje su pevale pesmu „Rodiće se ljubavi“.

                                   Stručni žiri u sastavu Borivoje Mladenović, profesor muzike, Olivera Arizanović, profesor srpskog jezika i direktorica JPU „Pčelica“ Svetlana Mitić odlučio je da drugo mesto dodeli Leni Živković, Jani Jotović i Teodoru Katiću za pesmu „Zmajevi i baloni“.

                                Nikolina Pešić i Una Stefanović pevale su pesmu „San“ i osvojile treće mesto.

                               „Ovo je promocija mališana talentovanih za muziku, ples i scenski nastup. Nastupala su deca različitih uzrasta i to je ono što ovaj festival čini slatkim, posebnim i jedinstvenim“, izjavila je direktorica JPU „Pčelica“, Svetlana Mitić.

                                Najbolji scenski nastup imali su Mijat Blaži i Miloš Đokić za pesmu „Ja volim rokenrol“.

                              Najmlađi učesnik festivala je Vujadin Stojković.

                              Svi učesnici dobili su diplome i medvediće, a diplome i zahvalnice dodeljene su i horu OŠ „Dušan Radović“  i dirigentu Nebojši Pužiću za prateće vokale, kao i muzičkim saradnicima.

                               Soliste na sceni pratio je hor Zlatne pčelice, a publiku je u revijalnom delu zabavljala plesna grupa „Bambijevi kolačići“ i solista Mihajlo Aranđelović.

                             Umetnički direktor festivala je profesor na Fakultetu umetnosti Nenad Stošić koji je odabrao soliste i članove hora i dva meseca vežbao sa njima da njihov muzički talenat dovede do savršenstva.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare