DCP “Hemigal” donirao leskovačkoj bolnici veliku količinu alkohola

LESKOVAC

Kompanije i pojedinci, koji u najtežim situacijama pokažu društvenu odgovornost , zaslužuju svu našu zahvalnost i pažnju, a DCP ‘’Hemigal’’ je jedna od onih firmi koje su se, u borbi protiv korona virusa, prve priključile lokalnoj samoupravi, rekao je gradonačelnik Goran Cvetanović, prilikom obilaska ovog leskovačkog preduzeća.

DCP ‘’Hemigal’’ jeproizveo i leskovačkoj bolnici donirao veliku količinu alkohola, a na račun grada uplatio milion dinara. Ova kompanija  je regionalni lider u proizvodnji kozmetičkih preparata i sredstava za dezinfekciju. Uspešni ljudi znaju da lider nije pozicija, već podrazumeva, pre svega, odgovornost, istakao je Cvetanović.

–          Koristim priliku da se zahvalim porodici Denić na donacijama i čestitam na svemu što su za 25 godina postigli, a to nije malo. Zapošljavaju 115-oro ljudi, od kojih je 16 visokoobrazovano. Ova porodična firma godišnje proizvodi 6 miliona jedinica različitih proizvoda i u asortimanu ima oko 2oo artikala. Izvozne ugovore ima sa svim zemljama u regionu, pa čak i sa dalekim Hong Kongom.

U proteklom periodu, Kompanija DCP ‘’Hemigal’’ je adaptirala magacin, proširila proizvodnju i energetski sanirala  sve objekte, u šta je uloženo preko pola miliona evra. Od septembra, kada počinje da radi novi pogon, biće zaposleno još desetak radnika.

–          Držimo se principa dobre poslovne prakse Ii smatramo da je društvena odgovornost prema lokalnoj sredini vrlo važna. Inače, za pandemiju smo se, silom prilika, pripremili ranije nego drugi, jer smo, tri-četiri meseca pre proglašenja vanrednog stanja, imali ogromnu potražnju za gelovima za dezinfekciju i alkoholom. Tada smo počeli proizvodnju u tri smene i primili petoro novih ljudi, koji su se pokazali kao vrlo kvalitetan kadar.

Igor Denić ističe da je kompaniji zabrana izvoza dobro došla, jer je omogućila da se ispoštuju lokalna zajednica i kupci u Srbiji.

Na isti način tretirani su i zaposleni koji su podneli najveći teret pojačane proizvodnje i distribucije. Blagovremeno  su  finansijski namireni, ističe Denić i svima, kao i najužem timu saradnika, zahvaljuje na nesebičnom radnom zalaganju tokom epidemije. 

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Garfild
Garfild
4 godine pre

Koliko to litara alkohola?
Jugprom donirao 1.000 litara
Nelvas 500 litara.
DCP Hemigal 200 litara???