DATI ŠANSU „KOMUNALCU“ I „GRDELICI“

LESKOVAC

Na današnjoj sednici Skupštine grada Leskovca usvojene su i izmene i dopune odluka o osnivanju JKP „Komunalac“ i „Grdelica“, reč je o proširenju delatnosti kojima će se baviti ova preduzeća.
Samostalni odbornik Živojin Stefanović je upozorio na to da komunalne delatnosti na održavanju putne infrastrukture nije dobro poveravati različitim izvođačima, jer je iskustvo pokazalo da u takvim slučajevima dolazi do preplitanja nadležnosti i interesa. On je predložio da dva gradska preduzeća u potpunosti preuzmu održavanje putne infrastrukture, nakon što za to budu adekvatno opremljena.
Gradonačelnik Goran Cvetanović je rekao da uvođenjem više izvođača radova grad pokazuje da nema monopola. Proširenje delatnosti ima za cilj da se maksimalno iskoriste kadrovski potencijali ova dva preduzeća, jer je poznato da su ona preglomazna, pa se zaposlenim treba dati šansa da zarade svoju platu. Ideja je da od sledeće godine oni koji iz kancelarije pređu na rad u proizvodnju dobijaju 50 posto veću platu. Namera lokalne vlasti, rekao je Cvetanović, je da sve više komunalnih delatnosti bude poveravano našim javno-komunalnim preduzećima i da ona budu osposobljavana za to, ali će deo poslova (kao što je asfaltiranje) i dalje dobijati preduzeća čiji osnivač nije grad. Cvetanović je najavio novu sistematizaciju u „Komunalcu“ koja će značiti gašenje administrativnih radnih mesta i otvaranje realnih. Na kraju svog izlaganja Cvetanović je zamolio odbornike da glasaju za ove dve tačke, kako bi se „Komunalcu“ i „Grdelici“ dala šansa da stanu na noge.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare