ARGUMENTI ZA I PROTIV NEMAČKOG INVESTITORA

LESKOVAC

Za Elaborat o opravdanosti davanja građevinskog zemljišta bez naknade investitoru “DEVELEY Senf & Feikost GmbH” glasao je danas i deo opozicije, ali ne i DS.

Zamenica šefa odborničke grupe DS Mirjana Perišić je u studioznoj analizi ukaza na argumente zbog kojih ne treba glasati za ovaj dokument. Naime, Elaboratom se krše tri bitna člana Uredbe o načinu na koji lokalna samouprava može da izda građevinsko zemljište bez naknade, precizirala je ona.
Bez obzira na to što podaci koje je iznela Mirjana Perišić daju povod za razmišljanje jer su vrlo argumentovani, SDS će dati saglasnost na elaborat, jer je bitno otvaranje svakog novog mesta, rekao je šef odborničke grupe ove stranke Bratislav Perić.
Živojin Stefanović, samostalni odbornik, rekao je da to je to što Leskovcu nude Nemci „Porečje“ radilo više decenija. Dobro je to što će oni vršiti otkup krastavca, ali treba insistirati na tome da se ovde vrši i finalna proizvodnja, a ne u Nemačkoj. Osim toga, elaborat bi trebalo više da se pozabavi benifitima koje će grad imati od ovog investitora. To što će kasnije 50 do 80 hektara zemljišta investitor moći da uzme u zakup, kako se kaže u ovom dokumentu, po mišljenju Stefanovića nije dobro, jer će to biti verovatno zemljište pored Morave. Šta će onda raditi naši seljaci, upitao je Stefanović.
Stefanović je izneo i tvrdnju da iza nemačkog investitora, koji je već prisutan u Bosni, stoji „lobi prodavaca semena“, i da je reč o borbi prodavaca semena za tržište. „Da ne biste prošli kao ja i Bojta po pitanju Pašine česme, u elaboratu je mnogo stvari potrebno usaglasiti“, zaključio je Stefanović.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare