Danas počinje P(h)antomfest u Vranju

VRANJE

Jedanaesti Međunarodni festival pantomime – P(h)antomfest počinje danas, 13. decembra u 20 časova i trajeće do 14. decembra a održaće se u Pozorištu „Bora Stanković“ u Vranju.

Prvo veče festivala biće posvećeno Trajčetu Gjorgijevu, makedonskom velikanu pantomime koji je režirao svih deset predstava u produkciji Međunarodnog festivala P(h)antomfest u Vranju i koje je preminuo ove godine. Mnoge od njih izvođene su u zemlji i inostranstvu, a neke su dobile i značajne nagrade.

Članovi Međuopštinske organizacije gluvih i nagluvih Vranje izvešće kolaž najboljih etida pod nazivom „Omaž“, koje je Trajče Gjorgiev uradio s njima proteklih godina. Iste večeri biće prikazan i kratki film o njihovom učitelju, poznatom makedonskom pantomimičaru.

Drugog festivalskog dana 14. novembra nastupiće svetski poznati pantomimičarski duo iz Nemačke, Bodeker-Neander sa predstavom „Déjà-vu?“.

Publiku očekuje prava pantomimičarska poslastica – vrhunski vizuelni izraz prepun rafiniranog humora i iluzija, koji će publiku odvesti na uzbudljivo emotivno putovanje, daleko od Pozorišta „Bora Stanković“.

Festival, koji se i ove godine održava u organizaciji Međuopštinske organizacije gluvih i nagluvih Vranje, podržali su Ministarstvo kulture Republike Srbije i Grad Vranje.

Ulaz je besplatan.(kraj) DC/LJS

12670-Ez3ocvoFd84S-1200 (1).jpg
Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare