Dan škole Petar Tasic

LESKOVAC

Zaposleni i učenici OŠ „Petar Tasić“ u Leskovcu obeležili su i proslavili  59. rođendan škole, a tokom čitave nedelje organizovane su literarne, likovne i kreativne radionice, kao i sportska  takmičenja. Ekološko planinarska sekcija, koja postiže izuzetne rezultate na nivou grada i šire i koju vodi Jelica Drašković, profesor biologije, okupila je predstavnike sekcije „Zeleni“ iz još tri  gradske škole. Cilj ove radionice je bio da se kod učenika podigne svest o zaštiti životne sredine. Na ekološko- reativnoj radionici učenici su mogli da saznaju više o značaju razvrstavanja otpada i reciklaže. Neke predmete od plastike, stakla i drveta učenici su tehnikom dekupaž pretvarali u upotrebne predmete.

Literarno-poetsko veče za učnike od IV do  VIII razreda, škole domaćina i gostujućih škola pripremile su Borka Stefanović, Biljana Jovanović i Jelena Stević, profesorke razredne nastave, Ana Jović i Tanja Stefanović profesorke srpskog jezika i književnosti, Vasip Bakić, nastavnik muzičke kulture, Tanja Marinković i Danijela Drobnjak profesorke engleskog jezika i Jelena Kostić, bibliotekarka. Ovaj tim realizovao je i svečanu priredbu u školi.

Članovi školskog hora pevali su himnu Petru Tasiću, uz pratnju članova školskog orkestra koji su se predstavili sa nekoliko muzičkih tačaka. Učenici su čitali svoje najbolje literarne radove, koji su nagrađeni na prethodnim literarnim konkursima. Učenici mlađih razreda predstavili su se i kraćim dramskim tekstovima. Na kraju Nikola Stević, učenik Muzičke škole, dobitnik velikog broja nagrada na takmičenjima i ovogodišnji dobitnik Svetosavske povelje, predstavio se „Hajdnovom sonatom“ za klavir.

Svako od učesnika večeri dobio je Zahvalnicu za učešće i knjgu na dar.

Svečana priredba je održana u velikoj fiskulturnoj sali, kojoj su prisustvovali gosti, učitelji, profesori, učenici, roditelji. U okviru naziva priredbe „Ljubav i škola“, prikazani su dramski tekstovi i stihovi naših pesnika vezanih za školu, drugarstvo, ljubavi u školskoj klupi… Pesme u izvođenju školskog hora, učenika koji uče engleski jezik, pesme na romskom jeziku, melodije u izvođenju školskog orkestra, ali i ples učenika Roma.

Goran Filipović, direktor škole, zahvalio se realizatorima svih aktivnosti u toku nedelje obeležavanja Dana škole, pozdravio sve prisutne, a zatim istakao sve postignute rezultate učenika i njihovih nastavnika  u toku 2017. godine. Učenici, učitelji i nastavnici za izuzetne rezultate na takmičenjima dobili su zahvalnice.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare