Dan pešačenja Srbije

VRANJE

Planinarski klub „Železničar 2006. Vranje“ učestvovao  je u akciji „Dan pešačenja Srbije“.

Reč je o sportsko rekreativnoj manifestaciji koju organizuju planinarski klubovi u Srbiji pod pokroviteljstvom Planinarskog saveza Srbije i uz podršku Ministarstva sporta.


Cilj manifestacije je podsticanje zdravih životnih navika, ukazivanje na značaj kretanja za unapređenje zdravlja i radne sposobnosti, socijalizacija i razvoj turističkih potencijala kroz uređenje i eksploataciju uređenih pešačkih puteva u Srbiji.

„Dan pešačenja 2019” bio je pod sloganom SRBIJA HODA!

„Vranje hoda“ bio je moto izleta do Borinog brda, kome se pridružilo stotinak mladih ovog grada. Među njima su bili učenici osnovnih škola, članovi Odreda izviđača “Sima Pogačarević” i “Atletskog kluba Olimpija” iz Vranja, kao i građani Vranja.Planinarski savez Srbije 14. septembra 2019. godine organizuje najveću ovogodišnju planinarsku akciju ,,Dan pešačenja 2019.” pod sloganom SRBIJA HODA!
“Dan pešačenja” predstavljao je poziv javnosti Srbije da se toga dana “pokrene” i “hoda”.

Planinari iz cele Srbije pozvali su mlade i stare, porodice, tinejdžere, penzionere, zaposlene, školarce, studente, umetnike da se priključe akciji i prepešače 100 metara ili celu predviđenu stazu. Pešačilo se ulicama, parkovima, prirodom, planinama Srbije.

Ostavite komentar

avatar
  Prati  
Obavesti me o
Проститутки Бишкека