Dan Kopnene vojske u Nišu na pet lokacija

NIŠ

Povodom obeležavanja Dana Kopnene Vojske Srbije i Dana pešadije, u Nišu je danas na pet lokacija u gradu održan taktičko tehnički zbor naoružanja i vojne opreme.

“ Veoma mi je drago što smo organizovali ovakvu manifestaciju i što su se sa vojskom Srbije družili građani Niša. Posebno me raduje veliki broj dece i školske omladine koji su danas bili ovde. Ovakvim susretima razvija se ljubav prema vojsci Srbije i manifestuje ljubav i privrženost građanstva I pripadnika vojske domovini Srbiji.

nis-dan-kopnene-vojske

Niš je za sada jedini grad u kome se organizuje ova manifestacija, ali uskoro ćemo slične susrete organizovati i u drugim gradovima Srbije”, rekao je za JUGpress general- potpukovnik Milosav Simović, komandant Kopnene vojske Srbije.

nis-dan-kopnene-vojske-7
U niškojTvrđavi, parkovima Čair i Svetog Save, Nišavskom keju i ulicama grada,  pripadnici Kopnene vojske demonstrilali su borilačke veštine, spuštanje užem iz helikoptera, padobranske skokove, rad sa službenim psima, rukovanje hladnim oružjem, borbu u urbanoj sredini, razbijanje demonstracija i druge veštine.
nis-dan-kopnene-vojske-6
Nekoliko hiljada Nišlija, među kojima najviše dece i učenika, veliko interesovanje pokazali su  za izloženo naoružanje i opremu specijalnih, artiljeriskih, protivvazduhoplovnih jedinica, vojne policije i jedinica, bespilotne letilice , sredstva atomsko-biološko hemijske odbrane, vozila Hamer I ostalu tehničku vojnu opremu.
nis-dan-kopnene-vojske-5
U zabavnom delu susreta vojske sa građanima, na svih pet lokacija u gradu, nastupio je Vojni orkestar i vojne plesne i folklorne grupa “Tamo daleko”.
nis-dan-kopnene-vojske-2 nis-dan-kopnene-vojske-4
Nišlije koji su se sa pripadnicima vojske družili u niškoj Tvrđavi, mogle su u popodnevnim satima da probaju pravi vojnički pasulj.

Ovo je druga godina kako se u Nišu, na ovakav način, organizuje susret vojske i građana.
nis-dan-kopnene-vojske-8

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare