Dan Akademije strukovnih studija “Južna Srbija”

LESKOVAC

Dodelom jubilarnih nagrada zaposlenima, kao i svečanom dodelom diploma svršenim studentima osnovnih, specijalističkih i master strukovnih studija, obeležen je dan Akademije strukovnih studija „Južna Srbija“. Prof. dr Predrag Stamenković, predsednik Akademije, podseća da u sastavu ustanove postoje tri odseka koji imaju tradiciju dugu preko šest decenija u obrazovanju kadrova iz oblasti ekonomskih, pedagoških, tehničko-tehnoloških nauka i umetnosti i u okviru koje se realizuje 18 programa osnovnih, specijalističkih i master studija.

„Godinama vredno radimo na kreiranju uslova za kvalitetnu realizaciju nastavnog procesa u skladu sa savremenim tendencijama u visokom obrazovanju, a sa ciljem stvaranja kadrova koji poseduju teorijska znanja, praktične veštine i sposobnosti za obavljanje poslova u oblastima za koje se školuju. Uprkos svim izazovima i preprekama koje su obeležile prethodni period, zajedničkim snagama smo uspeli da očuvamo, ali i unapredimo nastavni proces na Akademiji. Možemo se pohvaliti brojnim rezultatima i priznanjima koje naši nastavnici i studenti postižu kako u zemlji, tako i u inostranstvu. I ove godine nastavili smo i proširili saradnju sa velikim brojem subjekata koji podržavaju naš rad, omogućavaju obavljanje stručne prakse naših studenata i obezbeđuju radna mesta za njih. Siguran sam da ćemo vrednim i odgovornim radom, uz krativnost i inovativnost zaposlenih i studenata, u budućnosti ostvariti još bolje rezultate”.

Čestitke je uputio u ime lokalne samouprave i gradonačelnik Goran Cvetanović, rekavši da veruje da budućnost zavisi od kvaliteta obrazovanja u sadašnjosti.

„Pobornik sam celoživotnog učenja, smatram da je znanje moć. U želji da Leskovac stvara jake i samostalne ljude, bio sam inicijator da upravo naš grad bude sedište Akademije Južna Srbija. Ne tako davne 2019. godine, lokalna samouprava grada Leskovca je pružila podršku da se nekadašnje visokoškolske ustanove sa tradicijom dugom preko šest decenija integrišu i reformom ujedine u sada već poznatu Akademiju sa tri odseka. Studijski programi Akademije prilagođeni su potrebama tržišta rada i savremenog poslovnog ambijenta. Ponosni smo, jer na ovaj način mladi iz drugih gradova, ali i Leskovčani i Leskovčanke imaju dobre predispozicije da na svom rodnom tlu postanu uspešni akademici i produktivan deo društva“.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare