DAL JE POŠTA U LESKOVCU UKINUTA?

LESKOVAC

Pokret pravda i razvoj poziva predstavnike Gradskog odbora Partije ujedinjenih penzionera Srbije u Leskovcu da se izjasne o odluci Milana Krkobabića, njihovog predsednika i direktora Pošta Srbije, da ukine filijalu leskovačke pošte i priključi je Vranju, saopšteno je večeras iz tog pokreta.

“Od gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića nismo ni očekivali da se svojim autoritetom suprotstavi odluci da se sedište leskovačke pošte preseli u Vranje, jer razumemo njegovu pozciji u stranci, koja je posle brojnih afera i humorističkih gostovanja u beogradskim medijima očigledno narušena. Ipak očekujemo da se tim povodom oglasi stavom o planovima i aktivnostima za sprečavanje daljeg seljenja filijala i espozitura republičkih insitucija iz Leskovca u Vranje, kako u perspektivi Lekovac ne bi postao „vranjska ekspozitura“. Očigledno je da gradonačelnik Cvetanović misli da građani Leskovca ne prepoznaju nestručnost, nesposobnost i bahatost leskovačke lokalne samouprave, te da će se zaklanjanjem iza Aleksandra Vučića, najvećeg političkog manipulatora i demagoga uspeti da prikrije izuzetno loše rezultate u radu.

Pokret pravda i razvoj je zaprepašćen razmerama štetne politike PUPS-a i SNS-a u Leskovcu, koja osim ličnih interesa njenog rukovodstva ne prepoznaje i ne rešava brojne probleme građana Leskovca. Neprihavtljiv je stav predstavnika „partije penzionera“ da postoji saglasnost penzionera da im se umanji penzija kako bi se postigao viši cilj – finansijska konsolidacija budžeta.

Nedopustivo je da se na pezionerima štedi, dok se ogromna sredstva troše na prevoz hiljade pristalica Srpske napredne stranke do pojedinih deonica augoputa kako bi se aplaudiralo Vučiću, da se plaćaju stranačke aktivnosti naprednjačkih agitatora koji svakodnevno uznemiravaju osiromašene građane Leskovca, kojima su prethodno umanjili plate i penzije i time pogoršala životni standard.

Možda su fukcioneri PUPS-a spremni da izdvoje deo svojih velikih penizija za finansiranje aktivnosti SNS botova, ali nemaju pravo da u ime svih penzionera pristaju na takvu neustavnu otimačinu stečenog prava građana Srbije – prava na zarađenu penziju. Porodično struktuiranje i vođenje Partije ujedinjenih penzionera Srbije je samo potvrda našeg stava da osim ličnih, članovi ove partije ne prepoznaju druge ciljeve u svom političkom delovanju.

S toga, Pokret pravda i razvoj poziva penzionere grada Leskovca da na predstojećim izborima kazne neiskrenu i neprincipijelnu politiku Partije ujedinjenih penzionera Srbije i Srpske napredne stranke i podrže izbornu listu demokretskog fronta na čelu sa Sašom Stojanovićem, našim kandidatom za gradonačelnika Leskovca”, navodi se u saopštenju Pokreta pravda i razvoj.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare