Dal’ će se usreće ovi što se greju zdrva?

LESKOVAC

Ide leto, ali posle toga ide i zima. A gde je zima, tu su i problemi sa grejanjem. Sve poskupljuje, pa tako i ogrevno drvo. Prodavci kažu da je potražnja ovih dana veće nego prošle godine, iako je cena 15-ak evra viša po kubiku nego tada, tako da sada iznosi 60 evra. Očekuju da tu nije kraj, već da će cena ići naviše. Naravno, postoji mogućnost jeftinije nabavke, npr. u Medveđi možete drva nabaviti po ceni od oko 45 evra, ali je problem što ćete morati sami da obezbedite prevoz, pa sve opet dođe na isto. Uz to, poskupljuje usluga sečenja i mašinskog cepanja, koja u ovom trenutku iznosi oko 400 dinara.

Minimalna cena peleta je 300 evra za tonu i, ispada, da će biti najjeftinije grejati se na struju. Ali, s obzirom na već najavljeno poskupljenje struje, pitanje je da li će to biti tako. Realno, ostaje nam samo nada da će i ova zima biti blaga.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
mile
mile
1 godina pre

Možda ćemo da dišemo čistiji vazduh. Kad je ogrev skup, bilo bi logično da se malo štedi. Leskovac je pregusto naseljen, pa kad svi založiv i grejev i koje treba i koje ne treba, bude gusto, smog napolje može da se seče. I kriv ni je neki drugi. Od gradonačelnika tražimo da reši i ovaj problem, ko da je on čarobnjak. Mislimo malo o ovoj.