ANEM: Osuda napada na Brankicu Stankovic

BEOGRAD

Asocijacija nezavisnih elektronskih medija (ANEM) osudila je danas skandiranje navijača protiv glavne i odgovorne urednice televizije Insajder Brankice Stanković na košarkaškoj utakmici Partizan – Budućnost, koja je odigrana 22. maja u dvorani “Aleksandar Nikolić”.

“Ne ulazeći u motive i spekulacije o tome da je u pitanju deo navijača koji su 2009. godine na južnoj tribina stadiona FK ‘Partizan’ bacali gumenu lutku, pogrdno skandirajući i preteći Brankici Stanković, ANEM očekuje brzu reakciju nadležnih organa u otkrivanju i kažnjavanju počinilaca”, ističe se u saopštenju.

Ističe se da je nedopustivo da 13 godina posle incidenta na fudbalskoj tribini ponovo svedočimo izlivima mržnje grupe navijača Partizana i da ANEM očekuje da se tim povodom oglase i čelnici sportskog društva Partizan Milorad Vučelić i košarkaškog kluba Partizan Ostoja Mijailović i nedvosmisleno osude incident, te da se distanciraju od takve podrške navijača.

“Svaka drugačija reakcija vodi skorom ponavljanju sličnog incidenta i ohrabrivanju aktera koji ovakvim ponašanjem ugrožavaju život i rad medijskih radnika”, ocenio je ANEM. 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare