Dačić u Nišu: Kako god da izađemo na izbore, naša je ideja da nastavimo saradnju sa SNS-om

NIŠ

                         Predsednik Socijalističke partije Srbije, Ivica Dačić, najavio je u Nišu da će posle praznika nastaviti da razgovara sa Aleksandrom Vučićem o tome kako će izaći na predstojeće izbore. On je na konferenciji za medije povodom 30 godina postojanja SPS-a, istakao da za tu stranku ne postoji nikakva dilema oko toga da na izbore izlazi sa Jedinstvenom Srbijom i eventualno još sa nekim na lokalnom planu.

                        „Na globalnom planu smo predložili Aleksandru Vučiću da razmotri da, ukoliko postoji potreba, mi smo spremni da idemo i sa zajedničkom listom, imajući u vidu težinu problema sa kojima se suočavamo kao zemlja“, izjavio je Dačić.

                        Dačić je kazao da na predstojećim izborima očekuje dobre rezultate za izbornu listu na kojoj će se naći Socijalistička partija Srbije.

                          „Imamo sada nelogičnu situaciju da oni sa kojima treba da izadjete na megdan, oni beže sa tog megdana. Sada prosto ne znate kako da imate političku raspravu jer njih ne interesuju institucije. Zato se i primenjuju razne laži. Time su nam kao državi naneli više štete“, izjavio je Dačić. „Kada pred sobom imate takve ljude onda kažete, hajde izađite na izbore ako smete, ali dobro. Mi moramo ozbiljno da se ponašamo i da nastavimo da vodimo ozbiljnu politiku. Kako god da mi izađemo na izbore, u koaliciji sa Jedinstvenom Srbijom ili zajedno sa SNS-om, mi imamo našu ideju, a to je da nastavimo saradnju sa Aleksandrom Vučićem i Srpskom naprednom strankom i posle tih izbora, jer  sve što smo do sada uradili to je najveći interes Srbije“, kazao je Dačić.

              Interes Srbije je da jača svoju poziciju, da u teškim vremenima  koja nas čekaju naš narod bude jedinstven, jer je to od velikog značaja, istakao je Dačić.

               Dačić je najavio da će izbori unutar SPS-a biti organizovani posle državnih izbora, kako se ne bi „mešale te stvari uoči izborne kampanje“.

                  “Socijalisti” su 30 godina rada obeležili u Nišu svečanom konvencijom u niškom Narodnom pozorištu, a najavljeno je da će slični skupovi biti organizovani i u drugim većim gradovima u Srbiji, dok će centralna proslava značajnog jubileja biti 17. jula u Beogradu.

               „To je dug period i ako bi neko analizirao  može da kaže da je istorija SPS bila praćena i istorijom  Srbije. Velike promene su se dešavale upravo u tom periodu od devedesete godine i ne samo u političkom sistemu nego i na  globalnom planu. Pao je Berlinski zid, nestali su blokovi, srušena je Jugoslavija, srpski narod je ostao da živi van Srbije, napadnut u Hrvatskoj, u Bosni i Hercegovini, problemi  oko separatizma i terorizma na Kosovu i Metohiji, bombardovanje Srbije i Jugoslavije, 5. oktobar. Od tada je prošlo već 20 godina i ako sada  podvučete crtu, tačan je naš slogan  koji je vezan za ovu proslavu: „mi stojimo postojano““, dodao je Dačić.

                 „Partija mora da oseća duh vremena i duh naroda. Mnogo toga se promenilo za 30 godina. Opstaju i  u prirodi i u društvu samo oni koji mogu da se prilagode potrebama  novog vremena. I baš zato   kada danas govorimo o socijalizmu mi ne mislimo na socijalizam Staljinovog tipa već govorimo  o osnovnim idealima novog socijalističkog pokreta.Ali je zato potrebno dobro planirati i imati hrabrosti da donesete teške odluke i onda kada to nije lako i naravno, imati moralnu čvrstinu da ostanete dosledni i onda kada je teško, a ne samo kada je lako“, kazao je Dačić i dodao:

                      „Sa ponosom  možemo da kažemo da je ovo vreme prošlo, da smo mi imali  i ogromne rezultate i grešaka, da smo  izvlačili pouke, menjali se u hodu i da je pred nama sada kako  da napravimo dobar politički program za godine koje su pred nama. Na osnovu svega i iskustva i na osnovu osnovnih pokazatelja i pravaca kako se razvija socijalistička ideja u svetu kada je  nova situacija i kada se traga za rešenjima kako doći do jednog pravednijeg sveta u uslovima neokapitalizma i trke za profitom,  kako se baviti običnim čovekom, kako da se napravi ta pravična raspodela društvenog bogastva, kako da sve ideje  koje imamo za prava radnika, siromašnih, besplatno školovanje, za besplatno zdravstvo, kako da one budu ostvarive. Zato je  bitno da se ekonomija dobro razvija  i mislim da je to jedan od velikih rezultata koje smo  ostvarili zajedno sa Aleksandrom Vučićem svih ovih godina“, zaključio je Dačić.

Ostavite komentar

avatar
  Prati  
Obavesti me o
Проститутки Бишкека