Da zakon važi sa funkcionere SNS-a tužilaštvo bi ih pitalo kako su postali milioneri za samo dve godine

NIŠ

Pljačka novca svih građana ponovo potresa Niš, a tiče se izvlačenja na stotine miliona dinara preko Štaba zs vanredne situacije o dve firme – Vodomonteri u SIM PUK, čiji su vlasnici za samo dve godine postali milioneri.

Akteri ove afere su visoki funkcioneri Srpske napredne stranke – gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski i bivši predsednik MZ Malošište i član SNS Zoran Stanojević I za njih zakon ne važi. Jer da je zakona, tužilaštvo bi pitalo vlasnike firmi odakle im toliki prihod za samo dve godine, ko im je omogućio tolike prihode. Kolike tačno ne zna se, jer nadležni uporo izbegavaju da odgovore na ta pitanja.

Najkreativniji je odgovor da je u toku kontrola DRI i da su traženi dokumenti predmet kontrole, pa sam bila prinuđena da na Odboru za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja pitam Vrhovnog državnog revizora Duška Pejovića da li oni ta dokumenta fizički iznose iz gradske Uprave. Odgovor je da ne, već ih skeniraju. Dakle, klasično izbegavanje odgovora gradskih institucija o iznosu novca koji je isplaćen ovim firmama.

Srpska napredna stranka je uzela zakon u svoje ruke – kaznili su gradonačelnicu Niša tako što su je sklonili s liste za predstojeće lokalne izbore. I ne samo nju, već sve viđenije naprednjake. Time su indirektno priznali da je Nišem katastrofalno upravljano i pokušavaju da, tu lošu vlast, zamaskiraju kozmetičkim promenama. Nude Nišlijama nova lica koja će zastupati istu politiku – politiku partije iznad svega, korupcije, nameštenih tendera.

Jer ne bi bilo dobro da se umeša tužilaštvo, možda bismo saznali šta su još i po čijem nalogu radili. Zato se unapred i kradu izbori, uvoze birači, jer kad se džemper raspara, vodi do vrha. Ali, proradiće tužilaštvo jednom. A kad proradi, biće vredno za Oskara”, navodi se u saopštenju Jelene Milošević, narodne poslanice SSP-a. (kraj) DN/LJS

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare