DA LI SU RADOVI ISPRED MUZEJA ZAVRŠENI NA VREME ?

LESKOVAC

Radovi na uređenju platoa ispred Narodnog muzeja i pešačkih površina tri ulica u najstrožem centru grada, Stojana Ljubića, Pana Đukića i Leskovačkog odreda, završeni su početkom nedelje.

Vrednost ove investicije je 8,7 milona dinara. Investotor je Direkcija za urbanizam i izgradnju, a izvođač radova „Investgradnja“ doo Leskovac. Rok za završetak radova po ugovoru iznosio je 90 kalendarskih dana, i radovi su završeni u roku, rekao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Reč je o površini od 1.630 metara kvadratnih. Izvršena je demontaža postojeće trotoarske površine, ivičnjaka, ugradnja novih ivičnajka, betonskih ploča sa završnim slojem od kvarca, ugradnja žardinjera, klupa, osvetljenja, podnog i urbanog u led tehnologiji i sadnja listopadnog drveća i šiblja, rekao je tehnički direktor Direkcije za urbanizam i izgradnju Novica Nikolić.

Ispred muzeja će biti napravljen prvi lapidarijum u Srbiji, odnosno deo muzejskih eksponata biće izložen na otvorenom prostoru. Očekuje se da će to biti završeno do kraja godine.

Biće izloženi kameni eksponati koji prikazuju 8.000 godina dugu istoriju leskovačkog kraja.
Radovi izvedeni ispred Narodnog muzeja predstavljaju nastavak radova započetih prošle godine. Preostala je još jedna deonica od zgrade Elektrodistribucije do muzeja, koja će se realizovati najverovatnije početkom proleća. Biće postavljen i kompletni drvored, i time će se zaokružiti čitav ovaj blok, rečeno je danas.

Osim ovih trotoara u 2016. godini u planu je rekonstrukcija još nekih trotoara u Radničkoj ulici, Strahinjića bana, Svetoilijskoj ulici i ostalih pešačkih površina, najavljeno je .

Na činjenicu da radovi nisu izvedeni u roku, kako je rečeno, što se moglo videti po tabli koja je stajala jedno vreme ispred muzeja, na šta je ukazao novinar JUGpresa , tehnički direktor Direkcije za urbanizam Novica Nikolić je odgovorio:

“Devedeset dana je rok koji je ugovoren. Međutim, mi smo imali dosta kišnih dana, imali smo i radove koje nismo mogli da predvidimo kada smo radili projekat. Ovo je centar grada i nemamo dobar katastar podzemnih instalacija, tako da na zahtev izvođača radova moramo da opravdamo prekoračenje, odnosno produženje izvođenja radova. Imamo osnovni ugovor, imamo aneks ugovora u skladu sa osnovnim ugovorom, koji predviđa produženje roka izvođenja radova.

Na konstataciju da se nije dovoljno radilo u letnjim danima, jer su građani komentarisali da često vide radnike koji sede, a ne rade, Nikolić je odgovorio:

“Nadzorni organ je dao svoj izveštaj, u toku je komisijska primopredaja, odnosno izrada konačnog obračuna. I ako postoji bilo koji dan preko toga, onda ide kazna. Po izveštaju koji je dao nadzorni organ, mi smo na 90 radnih dana“, rekao je on.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare