Da li Leskovac postaje turistički kraj ili samo onako daju pare iz budžeta?

LESKOVAC

Na 35. sednici Skupštine grada Leskovca prva tačka dnevnog reda bio je Predlog odluke o budžetu Grada Leskovca za 2020. godinu.

Predviđeni prihodi iznose 4.379.307 dinara, dok bi rashodi trebalo da iznose 4.637.307. Pojedini odbornici vladajuće koalicije su se javljali za reč i komentarisali neke stavke budžeta i obrazlagali šta su i kako javne ustanove radile.

Šef odborničke grupe SNS-a Predrag Ivanović ocenio da, nakon više godina teških mera, država konačno ima razvojni budžet i to potkrepio „radovima koji se odvijaju na više lokacija koje će dovesti do toga da Leskovac, možda opet bude mali Mančester. Vrlo važan deo su transferi koji dolaze od Republike i to nije nešto što pada sa neba, nego je to nešto što gradonačelnik sa svojim timom omogućava. Tim sredstvima se finansiraju sva ona silna dugovanja koja smo nasledili, a da ne pričamo o promašenim investicijama koje su nazivana kapitalnim.“

Aleksandar Pejčić (Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje) smatra da je budžet realističan, jer je razuman, razborit i prepoznaje određenu problematiku ali se i založio da bud eviše novca za sport.

Nebojša Cakić (Za Leskovac – ZAJEDNO) ocenio je da budžet nije ostvarljiv i da uvek treba realno da se posmatraju troškovi.

„Mi kad pravimo ove budžete uvek ih pravimo da su viši nego što je realno. Ovaj je veći od prethodnog za 350 miliona, a imali smo izvršenje budžeta za prvih devet meseci prošle godine od 60%! Neka do kraja godine izvršenje bude i 90% to je opet manje od planiranog u 2019. godini za oko 400 miliona. I sada povećanje od 350, do znači da ovaj koji planiramo treba da ima veće prihode za 600-700 miliona. Jasno mi je da je izborna godina, da sve mora da bude u ružičastim tonovima, ali moj stav je da sve u životu treba da bude realno, jer u protivnom kad dođe stani-pani zapadnemo u probleme. Da je ovo predizborni budžet pokazuje i to da predviđate deficit od 258 miliona, a iz budžeta za 2019. godinu prebacićete u narednu 350 miliona!“

Nenad Zdravković (Za Leskovac – ZAJEDNO) zamerio je što se više novca daje za Turističku organizaciju Leskovac, nego za poljoprivredu.

„Mi ovde živimo od poljoprivrednika, poljoprivredni smo kraj i pitam da li ovim izdvajanjima želimo da budemo turistički kraj?“

On je zatražio i zvanični podatak koliko je Turistička organizacija Leskovca zaradila od letošnje Roštiljijade i gde je taj novac završio.

Odbornik Živojin Stefanović založio se za to da se za medijske projekte ne povećava budžeta sa sadašnjih dvadeset na trideset miliona u narednoj godini, pitao zašto se to radi.

On je rekao da u Leskovcu postoje četiri televizije i da je to sasvim dovoljno a da se gradjani sada informišu preko društvenih mreža te da im drugi mediji i nisu potrebni.

Stefanović je rekao da je zato potrebno da se planirani izsnos za medijski konkurs smanji a da se tih deset miliona prebace za ekologiju.

Nacrt budžeta je branio gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović koji je, uglavnom, ponovio ono što je rekao na javnoj raspravi .

Prati
Obavesti me o
guest
2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Doći će izbori
Doći će izbori
14 Decembra, 2019 11:43 am

Godinama u blizini restorana Groš u naseljenom mestu uvećava se deponija gradjevinskog otpada.
Dokle će bre više da traje ovakva samovolja lokalne vlasti.
Niko im ništa me može.

Djole
Djole
12 Decembra, 2019 8:10 pm

Dajte nam hleba i igara….

Проститутки Бишкека
2
0
Ostavite komentar.x
()
x