,,Da bolnice ne budu klanice”: Protesna šetnja povodom slučaja akušerskog nasilja u Vranju

VRANJE

Žene Vranja povodom slučaja u Zdravstvenom centru Vranje u kom je žena optužila dvojicu lekara za nehumano i nesavesno postupanje tokom porođaja i slučaj prijavila policiji organizuju šetnju protiv akušerskog nasilja u petak, 26. januara 11.55 časova.

,,Želimo da pružimo podršku svakoj od nas koja je takvu vrstu nasilja doživela, a posebno onim hrabrim ženama-borkinjama koje su se odvažile da takvu vrstu nasilja prijave nadležnima.
Planirana je simbolična šetnja, u tišini, sa transparentima, od zgrade opštine, pored nadležnih institucija, do vranjskog porodilišta. Pozivamo sve žene Vranja koje su bile žrtve ili znaju neku ženu koja je bila žrtva da nam se pridruže. Da nasilje prestane! Da bolnice ne budu klanice!” stoji u najavi događaja.

Porodilja iz Vranja prijavila je Policijskoj upravi u Vranju deo medicinskog osoblja Službe za ginekologiju i akušerstvo Opšte bolnice u Vranju, zbog nehumanog i nesavesnog porođaja koji je, kako je rekla za Novosti ostavio ozbiljne posledice po zdravlje njene bebe.

Iz Osnovnog javnog tužilaštva naveli su da je porodilja dala izjavu policiji i da je naloženo prikupljanje dokaza. Iz Zdravstvenog centra Vranje su se ovim povodom oglasili i naveli da je rukovodstvo u skladu sa postojećim pravilnicima ZCV-a pokrenulo postupak sprovođenja unutrašnje provere kvaliteta rada u Službi za ginekologiju i akušerstvo Opšte bolnice Vranje, Zdravstvenog centra Vranje i da će javnost biti blagovremeno obaveštena o nalazu Komisije za unutrašnju proveru kvaliteta rada. (kraj)DC/SM

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare