Cvetnim plućima za čist vazduh

 NIŠ

Niški park Svetog Save oplemenjen je sadnjom cveća. Osim što ovo cveće ulepšava park, ono šalje i poruku o zagađenju vazduha i životne sredine, jer je zasađeno u obliku pluća. Ovu akciju sproveli su mladi ambasadori iz Niša i Novog Pazara.

                                  „ Ovu ideju su osmislili mladi iz Niša i Novog Pazara sa željom da ukažu na važnost kvaliteta životne sredine, na važnost kvaliteta vazduha jer smo svi svesni da kvalitet vazduha i u Novom Pazaru i u našem gradu , a generalno i u celoj Srbiji, nije na zadovoljavajućem nivou. Kako bi poruka bila što jasnija i kako bi mladi pokazali kakav vazduh udišemo cveće sade u obliku pluća“, kazala je Snežana Andrić, predsednica UG Mladi Ambasadori.

                                  Tarik  Graca, mladi ambasador iz Novog Pazara smatra da su našoj državi potrebne ekološke akcije kako bi se istim ukazalo na probleme u oblasti ekologije i krenulo se sa njihovim rešavanjem.

                                   „Upravo iz toga razloga timovi iz Niša i  Novog Pazara  došli su na ideju da se pokrene ovakva akcija. To su male aktivnosti ali od velikog značaja za budućnost.Naravno, nećemo se zaustaviti samo na ovim akcijama i biće još aktivnosti“, kaže Tarik Grace.

                                    Nakon Niš, u Novom Pazaru biće organizovana akcija sadnje drveća. U planu su i edukativne radionice za mlade o važnosti i potrebi pojedinačnih ekoloških akcija za poboljšanje kvaliteta vazduha. (kraj) VP/MN

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare