58. Filmski susreti od 26. avgusta do 1. septembra u Nišu

NIŠ

Najstariji filmski festival u Srbiji posvećen dugometražnom filmu, 58. Festival glumačkih ostvarenja igranog filma – Filmski susreti Niš, biće ove godine održan od 26. avgusta do 1. septembra na Letnjoj pozornici u Niškoj tvrđavi, saopštio je Niški kulturni centar.

                                   U toku je selekcija filmova, a rok za prijavu je produžen do 10. jula.

                                    Umetnički direktor festivala je Rastko Janković, predsednik Udruženja filmskih glumaca Srbije, selektor filmova je filmski kritičar, Dejan Dabić, a direktor festivala je Srđan Savić, direktor Niškog kulturnog centra.

                                      Kao i ranijih godina biće dodeljeno osam zvaničnih nagrada, Gran pri Naisa za najbolje glumačko ostvarenje, Car Konstantin za najbolju mušku ulogu i Carica Teodora za najbolju žensku ulogu, povelje za izuzetnu žensku i mušku ulogu, nagrade za žensku i mušku epizodnu ulogu i nagrada za najbolju debitantsku ulogu, navodi se u saopštenju Niškog kulturnog centra.

                              Osnivači festivala su Grad Niš i Udruženje filmskih glumaca Srbije, a organizatori su Udruženje filmskih glumaca Srbije i Niški kulturni centar. Pokrovitelj festivala je Ministarstvo kulture Republike Srbije i Filmski centar Srbije.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare