Cvetanoviću Svetosavska nagrada

LESKOVAC

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić u Vladi Republike Srbije uručio je Svetosavske nagrade za 2020. godinu za postignute izuzetne rezultate u oblasti obrazovanja i vaspitanja.

Nagrađeno je 29 pojedinaca i institucija, a među njima je i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

On je nagradu dobio za punu posvećenost i odgovornost u razvoju obrazovanja i vaspitanja i zahvalio se svim direktorima osnovnih i srednjih škola u Leskovcu, PU „Vukica Mitrović”, Domu učenika srednjih škola, Tehnološkom fakultetu i Akademiji „Južna Srbija” koji su ga podržali, naglasivši da je nagrada koju je dobio za sve učenike, profesore, svo nastavno i nenastavno osoblje u školama, za sve ljude koji doprinose razvoju oblasti obrazovanja u Leskovcu.

Ministar Branko Ružić pojašnjava da nagrada predstavlja zahvalnost resornog ministarstva za izuzetnu posvećenost, požrtvovanost, ostvarenje kvaliteta obrazovanja i njegovo unapređenje.

“Dobitnici su dokaz da Sveti Sava živi u svima nama. Ljubav prema knjizi i vera da je knjiga temelj velikih dela naučio nas je upravo Sveti Sava. Jedna od ključnih poruka savremenog prosvetiteljskog dela je da su obrazovanje i vaspitanje ključni činioci napretka društva i države u umetnosti, nauci, kulturi kao i ostalim i drugim oblastima života i rada. Temelje budućnosti naše zemlje i društva treba da postavimo tako da obrazovanje bude državni prioritet dostupan svima.“

Prati
Obavesti me o
guest
5 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Pertackibot
Pertackibot
1 mesec pre

Mesko, uzmi sedni i napiśi jedan roman da dobiješ NIN-ovu nagradu i da dokaźeš zlobnicima da nisu u pravu. Mogao bi i vakcinu protiv kovida da napraviś, ali to malo kasnije.

Mica
Mica
1 mesec pre

Verovatno za doprinos u stvaranju nove gramatike, bez padeža, za uštedu na materijalu jer sa izostavljenim slovima ide i manje papira za štampu. Vrlo sinergično-energično! Ode sva pamet iz ovog grada.

Joka
Joka
1 mesec pre
Odgovori  Mica

Nije doprinos, nego Žikica Nestorović mu završio. Duguje mu.

Mica
Mica
1 mesec pre
Odgovori  Joka

Poklanja okolinu Leskovca, vinograde,njive, šume i silne hektare za fotelju gradonačelnika. A svi se pitaju kako je tu gde jeste, pa eto kako polanja imovinu građana.

Pertackibot
Pertackibot
1 mesec pre
Odgovori  Mica

“Kao …na kroz kanalizaciju, provlaĉe se komunisti kroz privatizaciju”
Rambo Amadeus