CVETANOVIĆ: VELIČANSTVENA POBEDA

LESKOVAC

 

SNS je, sa koalicionim partnerima, PUPS-om, SDSP-om, Aktivnom Srbijom, SNP-om, Pokretom socijalista, PSS-om, SPO-om i Monahrističkom strankom, izvojevao veličanstvenu pobedu na izborima za republički i lokalni parlament, rekao je na prvoj postizbornoj konferenciji za novinare prvi na listi koalicije „Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje“ i kandidat za gradonačelnika Goran Cvetanović.

Na podsećanje novinara JUGpressa Da  je na početku kampanje iz SNS-a najavljivano da je njihov cilj osvajanje 54 procenata glasova birača, i da će ukoliko se taj cilj ne dostigne sigurno biti ostavki zbog lošeg rezultata, Cvetanović je odgovorio:

„Ovo je najbolji rezultat koji nije najpravljen ni u vreme Miloševića. Drugo, podsetiću vas da je odbornička grupa DS imala 24 mandata, a sada ima 4. Mi smo imali 18, a sada imamo 37. U vreme reformi, kada su smanjene penzije, kada se teško živi a narod sklapa kraj sa krajem, mislim da je ovo fenomenalan rezultat, a mi ćemo gledati da damo početnu poziciju ljudima koji su do sada radili solidno, ali je pravilo da na svakoj sednici vršimo kadrovske promene, tako da će to i u buduće da bude“.

“Dobar izborni rezultat za nas je dokaz da smo radili odgovorno, savesno i za dobrobit našeg grada. Većina sugrađana je to prepoznala. Ali ovako dobar izborni rezultat još veća je obaveza da nastavimo dalje. Nema odmaranja, nema opuštanja, napravićemo tim sastavljen od najboljih da završimo ono što smo započeli. Na Tehnološkom fakultetu zakačili smo veliki bilbord koji pokazuje kako će naš Leskovac izgledati, tu je i gradski trg, i Lidl, i nova pijaca, i sve ono što planiramo da naredom vremenskom periodu završimo“, rekao je Cvetanović.

On je naglasio da preizdborna ovećanja moraju biti ispunjena i da očekuje treći mandat gradonačelnika Leskovca.

„Osvojiti 37 mandata je impozantan broj, naročito kada na te izbore izlazite sa pozicije odgovornosti. Gradskoj izbornoj komisiji stiglo je više prigovora, tako da ćemo tek videti da li je ovo konačan broj mandata“, dodao je on.

Na pitanje Nove Naše reči ko će nakon izbora biti u koaliciji sa SNS-om, budući da za samostalno formiranje vlasti ovoj stranci sa koalicionim partnerima fali najmanje jedan odbornik, Cvetanović je odgovorio:

-Videćemo. Vi znate da su u ovom izbornom ciklusu SPS i Nova Srbija nama dali podršku.  Ako pogledate izborni rezultat, dolazite do zaključka da su građani dali podšku mom timu. Ako je SPS dobio 10 mandata, mi 37, ako je Nova Srbija dobila 6 mandata,  i uz to je Jedinstvena Srbija do pre šest meseci bila deo lokalne samouprave, a sada su dobili 7 mandata, to je preko 80 odsto onih koji su imali odgovornost za sve ovo vreme. Tadićeva stranka je prošla cenzus, a SRS  i DS su na ivici cenzusa. Ako se izbori ponove, potrebno je da jedna stranka dobije 30 glasova manje, a druga 300, i onda će biti ispod cenzusa, i u tom slučaju bismo imali 42, odnosno 43 republička mandata, tako da možemo bez ijednog koalicionog partrera da formiramo lokanu samoupravu.

Na pitanje JUGpressa šta je za njega bilo iznenađenje na ovim lokalnim izborima, Cvetanović je odgovorio da su to „Tadićeva stranka i DS, koje su bile na ivici cenzusa, prošli cenzus“.

Na pitanje da li je iznenađenje i Nova Srbija, sa tako velikim rezultatom, Cvetanovć je podsetio da se u četiri fronta išlo na njegovu ideju – SNS, SPS i Nova Srbija samostalno, a ostale parije zajedno. Budući da se ostale partije nisu dogovorile,i da je, , kako je rekao , zahvaljujući njegovom posredovanju , taj dogovor postignut, one su izašle zajedno sa SNS-om.

Od 75 odborničkih kandidata, šest su pripala koalicionim partnerima.

„Moja ideja je bila vizionarska, na vreme sam procenio šta se nalazi iza brda, i svako ko je moj savet poslušao, on nije pogrešio“, rekao je Cvetanović.

U lokalni parlament ulaze sledeće stranke: SNS sa koalicionim partnerima – 37 mandata, SPS – 10, Jedinstvena Srbija – 7, SDS – 6, Nova Srbija 6, DS – 4 i SRS – 4 mandata i romska stranka „Jedinstvo“ – 1 mandat.

Cvetanović je rekao i da „ako dođe do ponavljanja izbora, pitanje da li će DS i SRS preći cenzus“.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
pedja
pedja
7 godine pre

Republičke institucije imaju SNS direktore-Nacionalna, Dom učenika, Zavod za javno zdravlje, Elektrodistribucija. Da li se te smene na skupštini odnose i na njih ili su to ekstra-kadrovi-nezamenljivi zbog sposobnosti ili iz tehničke nemogućnosti smene? Pitam da znam, kad moji pobede, da se borim krišom i ćutke za takvo radno mesto(bolje je plaćeno a centralizovana odgovornost), da se ne eksponiram politički, i ću si sedim do kraja mandata. Jer vidim bolje prodju takvi.