Cvetanović primio delegaciju Ohrida

LESKOVAC

Delegaciju makedonskog grada Ohrida, koja boravi u Leskovcu u poseti Roštiljijadi, primio je u svom kabinetu gradonačelnik Goran Cvetanović.

On je tom prilikom istakao da Roštiljada kao manifestacija uživa ugled ne samo u Srbiji, nego i u regionu i da to potvrđuje veliki broj stranih delegacija koje su ove nedelje bile u poseti našem gradu.

„Nakon što smo ugostili naše prijatelje iz bugarskih gradova Elin Pelin i PErnik, zatim iz Bijeljine, Batočine, sa nama su i čelnici Ohrida, najpoznatijeg turističkog centra u Makedoniji. Mi imamo odličnu saradnju sa mnogim makedonskim gradovima, kao što su, pored Ohrida, Skoplje, Strumica, Kočani, a sa Kumanovom smo pobratimski gradovi. Leskovac i Ohrid neguju dugogodišnje prijateljske i jake veze na području kulture, obrazovanja, turizma i sporta. Ovakve posete su dobra prilike da i dalje radimo na unapređenju saradnje i razmenjujemo dragocena iskustva, naročito u oblasti turizma.“
Gradonačelnik opštine Ohrid Nikola Bakračeski zahvalio se na prijemu i mogućnosti da prisustvuje tradicionalnoj manifestaciji kakva je Roštiljijada.

 


„Želim da čestitam svima koji su učestvovali u organizaciji ove manifestacije kako bi ona imala ovoliki broj posetioca i želim vam da ona još dugo traje. Grad Leskovac je nama dosta drag, jer mnogi Leskovčani imaju prijatelje i rođake u Ohridu. Oni se često druže i razvijaju svoje prijateljske i rodbinske veze. Mnogo turista dolazi kod nas odavde, možemo da kažemo i da je Srbija visoko rangirana u tom smislu u Makedoniji. Siguran sam da možemo još više doprineti na razvoju saradnje naša dva grada.“
Ovom prilikom domaćini i gosti su razmenili i prigodne poklone.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare