Cvetanović posetio Nacionalnu službu zapošljavanja i Centar za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga

LESKOVAC

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović u društvu svojih saradnika obišao je filijalu Nacionalne službe za zapošljavanje, gde je razgovarao sa zaposlenima i direktorkom Oliverom Pešić. Gradonačelnik je istakao odličnu saradnju koju grad Leskovac ima sa NSZ-om, rekavši da su partneri na zajedničkom cilju – što većem smanjenju broja nezaposlenih u Leskovcu. Direktorka Olivera Pešić je rekla da je, na dan 31. jula nezaposleno 12.033 lica, odnosno stopa nezaposlenosti je 12,3%.

„Što se Jablaničkog okruga tiče, stopa nezaposlenosti je 14,6%, a ukupan broj nezaposlenih je 21.253. Povod današnje posete je dogovor oko buduće saradnje u vezi sa javnim konkursima i pozivima koje je grad Leskovac raspisao 7.8. i koji će trajati do 22.8., tako da je ovo prilika da pozovemo sve nezaposlene da ovim putem konkurišu na Javni poziv koji je oglasio grad Leskovac. U toku je javni poziv za zapošljavanje lica za dodelu subvencija za pokretanje sopstvenih biznisa u pojedinačnom iznosu od 300.000 dinara, zatim za meru stručna praksa, za nezaposlene sa sedmim stepenom i tu imamo dve mere – jedna za nezaposlene koji imaju prosek preko 9 i druga mera po kojoj nije ograničen prosek. Takođe još jedna od mera koja je trenutno aktuelna je Javni poziv za javne radove. NSZ je tehnička podrška na ovom projektu Gradu Leskovcu.“

Tokom posete Centru za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga gradonačelnik, koji je i predsednik skupštine ove institucije, naglasio je lokalna samouprava ima odličnu saradnju sa njima i direktorkom Draganom Belenzadom, dodavši da postoji odlična komunikacija sa svim zaposlenima koji su stalno aktivni, pišu projekte, ali i pomažu u pisanju projekata.

„U prošlih četiri godina sedam miliona evra prošlo preko ovog Centra, ne samo za projekte u Leskovcu, već u čitavom Jablaničkom, ali i Pčinjskom okrugu.

Dobrila Sudimac Mratinković, ekspert za regionalni razvoj i strateško planiranje, ističe i učešće regionalnih partnera.

„Kad god se ukaže prilika, kojih nema ih uvek, Centar uvek izađe sa projektima gde je minimum osam lokalnih samouprava od 13, čak i više 9-11. U Ministarstvu privrede, gde se danas direktorica nalazi, konkurisali smo sa osam lokalnih samouprava i oni su bili zatečeni, i sve pohvale su sa nacionalnog nivoa upućene ka našoj zajedničkoj saradnji, što je veoma značajno, jer to nije nimalo lako.“ (kraj)IS/MN

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare