Cvetanović posetio fabriku “Aunde” u kojoj radi četrdeset radnica Džinsija

LESKOVAC

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović posetio je firmu „Aunde“, koja je sa radom počela 1. avgusta. Trenutno je zaposleno 40-ak radnika, od čega najveći broj, njih 40 su šivači, a deo ih je nekada radio u „Džinsiju“.

„Nakon pozitivnog iskustva sa poslovanjem u Jagodini od 2014. godine, gde imaju 900 zaposlenih, kompanija je odlučila da proširi proizvodnju i odlučila se za naš grad. Potpisali smo ugovor o zakupu ovog objekta i njihov rad, odnosno obuka zaposlenih je, kao što smo i najavili, započela 1. avgusta. Trenutno ima 40 mašina i 40 zaposlenih. Sve mašine su potpuno nove, nemačke su i svaka je vredna oko 4000 evra. Imajući u vidu da su potrebe kompanije mnogo veće, a i da su se obavezali ugovorom, do 1. septembra oni planiraju zaposlenje minimum 300 radnika“ preneo je medijima gradonačelnik.

Anino de Venecija, generalni direktor „Aundea“ se zahvalio radnicima koji su počeli da rade u ovoj kompaniji.

„Obećali smo da ćemo krenuti odmah nakon potpisivanja i ispunili smo to obećanje. Imamo mnogo projekata, zato moramo da rastemo, da zapošljavamo. Iskoristio bih ovu priliku da pozovem ne samo ljude iz firme koja je ovde poslovala, nego i sve nezaposlene, da dođu na razgovor za posao i postanu deo naše porodice. Nama trebaju pre svega iskusni šivači, ali naša vrata su otvorena za sve. Ovom prilikom bih saopštio još jednu bitnu stvar, a to je da smo prihvatili ideju koja je potekla od gradonačelnika, a to je da zaposlimo sve žene koje su radile u „Džinsiju“, ali su trenutno na trudničkom ili porodiljskom odsustvu. One mogu da, po isteku bolovanja, ako žele rade kod nas. Ovo je još jedna potvrda činjenice da Aunde funkcioniše kao velika porodica i da vodi računa ne samo o aktivnim radnicima, već i o onima koji su na odsustvu i imaju slatke obaveze.“

ZAPLENjENE MAŠINE „DžINSIJA“ KAO GARANCIJA IZMIRENjA DUGOVANjA

Predstavnici medija su sa gradonačelnikom obišli i pogon gde se nalaze mašine „Džinsija“ i za koje je lokalna samouprava iskoristila zakonske mogućnosti koje ima da ih zadrži sve dok „Džinsi“ ne izmiri svoja dugovanja.

„Ukoliko to ne učine do 30. 08. možemo sprovesti izvršenje i svoje dospelo potraživanje da namirimo iz vrednosti mašina. „Džinsi“ ima i objekat u ulici Solunskih ratnika koji je njihovo vlasništvo, pa je otvorena mogućnost da svoje potraživanje namirimo i iz vrednosti tog objekta. Juče sam razgovarao sa Jasinom Denizom, ponovo mu naglasio da je najvažnija isplata tih dugovanja, iako to nije nadležnost lokalne samouprave, ali da su potrebe i problemi sugrađana na prvom mestu. Zato se i trudimo i ističemo da je dugovanje prema zaposlenima nama prioritet. Deniz je odgovorio da više ne radi u „Džinsiju“, ali da će dati sve od sebe i da čeka dogovor oko prodaje mašina ove dve kompanije. Mašine su adekvatne i u dobrom su stanju.“

Cvetanović međutim nije objasnio zašto ne komunicira sa vlasnicima lično već sa osobom koja je bila zaposlena kod njih .

Cvetanović je rekao i da dugovanja „Džinsija“ iznose: zakupnina za 18 meseci i 23 dana 106.772 evra ili 12,5 miliona, voda zaključno sa 31.7. 2023. godine 3.916.000 dinara, EPS zaključno sa 30.6.2023. godine 11.829.973 dinara i ovaj dug za struju će narasti. (kraj) IS/MN

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Uhapsiti leskovacko gradsko vece
Uhapsiti leskovacko gradsko vece
9 meseca pre

Grsdsko vece ima odgovornost. Tako je po zakonu. Donose najvaznije odluke za gradjane. Svaka odluka ima obrazlozenje. Opozicija mora u ime nas gradjana da zatrazi pod kojim obrazlozenjem im je zakup oprosten, otpisan im je dug i to je uradilo celo gradsko vece, bez izuzetka, jer oni glasaju po komandi jednog coveka, nemaju svoje misljenje, iako su oformljeni sa vise clanova, da bise glava misli, a ne samo jedna.

Dakle. U obrazlozenju za otpis duga moze stajati na primer da je interes grada da sacuva investitora ili da zaposli jos radnika. Sada to nije slucaj. Investitora nisu zadrzali iako su drzali formalne sastanke s privrednicima koji su tvrdili da je sve u redu. A nisu ni zaposleni novi radnici, nego su otpustili i stare.
To se zove nedgovorno gradsko vece.

I ono po zakonu MORA DA ODGOVARA.

Pa ce shvatiti da rad u gradskom vecu nije podizanje ruke bez mozga i da jedan lekar bez privrednog iskustva ne sme da ima misljenje o ovako vaznim stvarima i da su mu pravnici potroseni, neiskusni i sada vec sa puterom na glavi od promasenih pravnih odluka-nezakonitih.

Trazimo odgovornost!