Cvetanović obišao radove na rekonstrukciji Opšte bolnice Leskovac

LESKOVAC

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović i njegovi saradnici obišli su završne radove na jednom delu zgrade Opšte bolnice Leskovac. Podsećamo, u toku je druga faza rekonstrukcije bolnice ukupne vrednosti 42 miliona evra. Cvetanović podseća da je tokom prve faze radova izvršena zamena krova, stolarije i obavljeno komletno uređivanje spoljašnjosti.

„Za te radove utrošenoje pet miliona evra. Sada je druga faza u toku i ona se realizuje uz veliku pomoć Vlade Republike Srbije i predsednika Republike Srbije gospodina Aleksandra Vučića. završeno je 50% od ukupnog objekta bolnice, ostaje deo inventara da se postavi i da u funkciji bude jedna od namodernijih bolnica u Srbiji koja će pružiti najkvalitetniju negu kako intenzivnu, tako i poluintenzivnu, ali i mogućnost smeštanja pacijenata u apartmanima, jednokrevetnim, dvokrevetnim i ponegde trokrevetnim. Obaveza naša je bila da omogućimo, lekarima, medicinskim sestrama, tehničarima, zdravstvenim radnicima da imaju idealne uslove za rad, ali ono što nam je najbitnije su pacijenti koji su uvek u fokusu i da imaju upravo oni najbolje uslove za lečenje.“

Cvetanović je ponovio i da je bolnica dobila dva skener aparata, dva rendgen aparata u vrednosti od 1.650.000 evra, a toliko je koštala i magnetna rezonanca, dok je mamograf plaćen 300.000 evra.

Direktor bolnice Nebojša Dimitrijević kaže da su obišli tri sprata na kojima će biti smešteno akušersko, neonatalno i odeljenje hirurgije, kao i prostoriju gde će biti centralna intenzivna nega.

„Kada stigne oprema i sve uredimo radovi će se nastaviti na drugom krilu. Parking je bio kompletno prekopan, sve cevi su zamenjene što je bilo komplikovano naći, zameniti i sada prvi put imamo katastar podzemnih instalacija, što znači da se tačno zna gde šta prolazi. Otvorili smo i jedan protivpožarni put od ulice Rade Končara. Ono što je vrlo bitno da sa prestankom grejne sezone krenemo sa izbacivanjem kotlova i cisterni za mazut, tako da od sledeće sezone neće biti mazuta. Od septembra, oktobra pomoćno gorivo biće gas. Nećemo više zagađivati okolinu, a bili smo jedni od većih zagađivača u ovom delu gradu. Napomenuo bih i to da je u prvoj fazi postavljena specijalna stolarija sa aluminijumom sa atestom sa temperaturom topljenja od 980 stepeni Celzijusovih, što nalažu standardi.“

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare