Cvetanović obilazio stočare i štale

LESKOVAC
Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je deo današnjeg dana posvetio obilasku dva stočarska domaćinstva u selu Mrštane, domaćinstvo Mitić i Stanimirović, koja pored saradnje vezuju i kumovske veze, objavljeno je na zvaničnom sajtu grada Leskovca.

Objavu prenosimo u integralnoj verziji a za njen sadržaj ni u kom smislu ne odgovaramo, ipak je pisao neko ko za to prima platu u kabinetu od novca svih gradjana.

“Najpre je posetio gazdinstvo Nenada Mitića čija se porodica stočarstvom bavi od 1999. godine.

„Pre desetak dana posetili smo jednu od najboljih klanica u jugoistočnoj Srbiji, klanicu MK, i tada upoznali Mitić Nenada i njegovog kuma Gorana koji su jedni od najboljih dobavljača ove klanice. Porodica Mitić je stočarstvom počela da se bavi 1999. godine i trenutni kapacitet im je oko 60 grla. Bez kvalitetne i dobre sirovine kakvu nudi ovo domaćinstvo nema ni kvalitetnog leskovačkog brenda roštilj mesa. Trudimo se da subvencijama pomažemo naše poljoprivrednike . Kada kupe traktor ili neku drugu mašinu vraćamo im 50% sredstava. Pored stočarstva pomažemo i druge poljoprivredne grane poput voćarstva, povrtarstva, pčelarstva, vinogradarstva… Porodica u kojoj smo danas je dobar primer porodične sloge i vrednog rada sa dugom tradicijom i tri vrste uzrasti grla, od najmlađih do onih koja su pripremljena za dalju obradu“ – rekao je gradonačelnik i zahvalio se porodici Mitić na gostoprimstvu i na tome što svojim radom omogućavaju da industrija mesa živi.

Glava porodice, Nenad Mitić, se zahvalio na poseti uz reči da planiraju proširenje proizvodnje i evenrualni izvoz svojih proizvoda:

“Planiramo da trenutni kapacitet od 60 grla povećamo duplo zato što imamo uslove i dobru saradnju sa klanicama. Ono što bih posebno istakao je dobra saradnja sa Poljoprivrednom stručnom službom koja nam konstantno pomaže i edukuje nas za bavljenje poslom. Što se tiče subvencija one iznose 15 hiljada po grlu, veoma su značajne za nas imajući u vidu da sami proizvodimo stočnu hranu i da se svih šest članova naše porodice bavi stočarstvom.“

Gradonačelnik je nakon porodice Mitić posetio i porodicu Stanimirović koja se stočarstvom bavi od 1990. godine kada je deda gospodina Gorana počeo da se bavi ovom delatnošću.

“Posao se već četiri generacije uspešno prenosi u porodici Stanimirović uz veliki rad, trud i slogu. Oni takođe uspešno sarađuju sa klanicom MK i planiraju da unaprede svoje poslovanje. Zajedništvo i veliki potencijal recept su za uspeh ove porodice. Mogli ste da vidite bikove koji su već spremni za isporuku klanici što je postignuto uz veliku predanost poslu” – rekao je gradonačelnik na imanju porodice Stanimirović uz poruku da zajedno sa svojim kumom nastave dobru saradnju, uz korišćenje republičkih i lokalnih subvencija, što će sigurno rezultirati daljim uspešnim radom i otvaranjem mogućnosti izvoza.

“Na obradivoj površini od 10 hektara gajimo hranu za naša grla. Trenutno imamo oko 80 muških teladi simentalske rase a planiramo da nabavimo još desetak. Zahvalni smo državi na subvencijama koje nam daje jer nam to u velikoj meri olakšava“ – rekao je Stanimirović čija je čitava petočlana porodica uključena u posao”, piše na sajtu grada Leskovca a mi prenosimo u integralnoj verziji.

Foto: Sajt grada Leskovca

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare