Cvetanović obećao : Za sto dana učenici škole “Josif Kostić” u svojim učionicama

LESKOVAC

Po najavi gradonačelnika Gorana Cvetanovića učenici Osnovne škole „Josif Kostić“ će u svoje klupe sesti u drugom polugodištu ove školske godine. Razlog za njegov optimizam je zbog toga što su otpočeli radovi na drugoj fazi na rekonstrukciji najstarije škole u Leskovcu.

„Nije lako od propale zgrade napraviti savremenu školu po najvišim standardima. Počev od problema sa projektnom, zgrada je bila u mnogo gorem stanju nego što se očekivalo. Nas su još više usporili svi propisi i zakonski okviri oko tendera, javnih nabavki i preipreme dokumentacije. Mi nismo odustali, suočili smo se sa problemom i rešavali ga korak po korak. Nije bilo prijatno stajati pred javnošću i priznati da se pogrešilo i da je nešto krenulo po zlu. Nije ni sada lako, ali ću se ponovo u svoje ime i u ime svih saradnika zahvaliti na strpljenju i razumevanju. Mi smo u ovome zajedno, jer svi imamo isti cilj – da naša deca i naši unuci rastu i uče u najboljim mogućim uslovima. Vrednost ovog projekta koji u potpunosti finansira Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima je 60 miliona dinara i podrazumeva: rekonstrukciju igrališta na koje će postaviti gumena podloga, postavljanje LED rasvete u učionicama i holovima škole, postavljanje parketa u fiskulturnoj sali, izradu podova u učionicama, radove na podstanici i radijatorskom grejanju i parterno uređenje pod kojim se podrazumeva oplemenjivanje prostora i zelenila bez raskopavanja. Podsetiću da je grad Leskovac je 2015. godine već uložio 4,5 miliona dinara u ovaj prostor. Rok za završetak radova je 100 kalendarskih dana što znači da će se učenici OŠ „Josif Kostić“ negde na početku drugog polugodišta vratiti u svoje učionice, ali modernije, savremenije, uslovnije i prijatnije.“

U ime izvođača radova, firme „Tončev gradnja“ iz Surdulice, Suzana Paunović odgovorni izvođač radova, je naglasila da ova firma radi sa svojim ljudima na objektu.

„Ne očekujemo da nešto uspori naše radove, osim vremenskih prilika i neprilika za parterno uređenje dvorišta. Ali, to ćemo gledati da završimo dok je još uvek lepo vreme. Imamo dovoljan broj radne snage i dinamički plan će biti ispoštovan, što znači da ćemo objekat predati u roku.“

CENA

U prvoj fazi rekonstrukcije OŠ „Josif Kostić“ radovi su iznosili 70 miliona, što sa 60 u drugoj fazi čini ukupno 130 miliona dinara.

UČENICI

Direktor škole Ilija Đorđević je rekao da se broj učenika za vreme rekonstrukcije smanjio.

„Tridesetak učenika je napustilo našu školu, ali je, s druge strane, njih 12 upisano u našu školu.“

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare